Вести

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕР 2023 | НЕ ПОСТОЈИ НИШТА ЛЕПШЕ НЕГО КАД ВАС ВАШИ ЉУДИ ПОШТУЈУ И НАГРАДЕ ЗА ОНО ШТО РАДИТЕ НА ТЕРЕНУ (ВИДЕО)

29.12.2023.

Таквог стрелца српски фудбал дуго није имао у својој историји. Од како је оборио рекорд Стјепана Бобека, нема намеру да стане са головима у дресу државног тима. Тренутно је на бројци 57, а његова ‘триплета’ у Каунасу против Литваније одшкринула је Србији врата Европског првенства. Тачку је ставио у Београду на утакмици са Црном Гором, два гола и асистенција, за победу од 3:1, велико славље и оверу пласмана у Немачку. Јоветић је изјавио да су се добро држали док Митар није измислио гол. Баш тако. Обични нападачи постижу голове, они вансеријски измишљају голове. Није важно како. Левом, десном, главом, лобом или из волеја. У његовом случају, може и са чалмом на глави, сломљеног носа или повређеног стопала.

Нема те силе на свету која може да га спречи да изађе на терен и затресе мрежу. Све за Србију. Све за репрезентацију. Са срцем већим од Смедерева. Голегетер који је за непуних шест месеци опчинио Саудијску Арабију, засенио Нејмара и Роналда и постао херој навијача Ал-Хилала. Најбољи фудбалер у 2023. години и добитник Златне лопте Фудбалског савеза Србије – Александар МИТРОВИЋ.

„Искрени поздрав свима, жао ми је што због клупских обавеза нисам у могућности да будем са вама у овом тренутку. Ово је трећи пут да сам изабран за најбољег играча наше земље, што за мене представља велику част, јер сви знамо која имена и какви играчи су све добијали ово признање. Захвалио бих се мојој породици, селектору, свим саиграчима из репрезентације и клуба, без којих наравно не бих био у могућности да добијем ову награду. Захвалио бих се и свим људима који раде у савезу, знам колико напорно раде да би ми имали све и могли да представљамо нашу земљу на најбољи могући начин. Ово је била јако успешна година за репрезентацију и нас играче. Остварили смо добар резултат и после двадесет и кусур година пласирали смо се на Европско првенство! И на индивидуалном нивоу мислим да је година на измаку била идеална за мене, морам да наставим у истом стилу. Лепо је када вас цене и поштују тамо где играте, али нема ништа лепше и не постоји већа част него када вас ваши људи поштују и награђују за оно што радите на терену. Ја сам неко ко много воли фудбал и ово је само награда за сав уложени рад, ред и дисциплину. Желео бих на крају свима да пожелим срећну празнике, да будете сви живи и здрави, а онда ће се и све друге жеље остварити – рекао је у видео поруци Александар Митровић, троструки добитник Златне лопте ФСС.

У одсуству Александра Митровића који због обавеза у Ал Хилалу није могао да присуствује додели признања, награду је примио његов отац Ивица.

„Захвалио бих се у име породице Митровић и Александра на овом великом признању. Александар је рођен као победник. За њега је поред породице, фудбал и посебно дрес репрезентације, најважнија ствар у животу. Срећан сам отац, хвала вам још једном на признању“рекао је Ивица Митровић.