Умор учинио своје, футсал селекција Србије поражена од Шпаније, виза за бараж против Молдавије

09.04.2017.

 

СТРЕЛЦИ: 0:1 Ортиз 02:38,0:2 Раул Кампос 03:32, 0:3 Бебе 17:12,0:4 Адри 20:08, 0:5 Адолфо 26:58,0:6 Пола 39:52.Хала Муниципал у Елблагу. Судије: Анђело Галанте (Италија), Григори Зеленцов (Русија), Едуардо Фернандес Коељо (Португал). Жути картони: Рајчевић, Аксентијевић (Србија), Толра (Шпанија).
СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Коцић, Симић, Рајчевић. Момчиловић, Станковић, Ракић, Милосавац, Рамић, Томић, Пршић, Лазаревић, Стојковић.
ШПАНИЈА: Барон, Ортиз, Пола, Усин, Раул Кампос. Жуањо, Руиз, Бебе, Толра, Леон, Лин, Алекс, Адри, Адолфо.
После важне победе у првом колу квалификација за пласман на Европско првенство у Словенији, против селекције Пољске (4:0), наша футсал репрезентација морала је за мање од 24 часа поново да изађе на терен хале у Елблагу. Ривал је био актуелни првак Европе Шпанија а умор је дефинитивно учинио своје. Србија је практично поражена а да меч није ни почео. Фаворит је славио 6:0 у мечу који је „фурију“ одвео у завршницу континенталног шампионата, а изабраници селектора Горана Иванчића имају реалну могућност да у случају победе у последњем колу против Молдавије, изборе бараж и тако, ипак, пронађу пут до Словеније. Дуел последњег кола игра се у уторак, 11. априла (15,00), а нашим момцима остаје да се одморе од два веома напорна меча и онда овере визу за бараж.