Вести

УЕФА ОТКАЗАЛА СВЕ ЕЛИТ - ТУРНИРЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ У МУШКОЈ И ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

12.03.2020.

Због новонастале ситуације изазване коронавирусом  и проглашене пандемије од стране Светске здравствене организације, Европска фудбалска унија (УЕФА) је предузела превентивне мере и отказала све елит-турнире за пласман на Првенство Европе у мушкој и женској конкуренцији (U-17,U-19, WU-17,WU – 19) који су били планирани да се одиграју у периоду од 14. марта до 14. априла 2020. године.

Омладинска селекција Србије (U-19) је требало да путује у Велс (25 – 31. март), где су јој ривали, поред домаће селекције, били Аустрија и Немачка. Кадети (U-17) су се спремали за пут у Русију (25 – 31. март) и дуеле са Данском, Финском и Русијом. Женска омладинска селекција (U-19) припремала се за одлазак у Шведску (8 – 14.април) и мечеве са Шпанијом, Швајцарском и Шведском, а кадеткиње ( (U-17) на крају неће путовати у Републику Ирску (23 – 29. март) где је требало да одмере снаге и евентуално изборе пласман на ПЕ у дуелима са Аустријом, Данском и Републиком Ирском.

Када се ради о УЕФА такмичењима, Лиги шампиона, односно Лиги Европе, као и баражу УЕФА Лиге нација, односно самог Првенства Европе, УЕФА је за уторак 17. март у 13,00 заказала видео – конференцију са председницима и генералним секретарима свих националних асоцијација, како би се дискутовало о новонасталој ситуацији и могућим решењима, а све у складу са упутствима Светске здравствене организације.