УЕФА ФУТСАЛ ЕУРО | ПОБЕДА КОЈА ЈЕ ИЗНЕНАДИЛА И УКРАЈИНУ, ИЗЈАВА СЕЛЕКТОРА ДЕЈАНА МАЈЕСА (ВИДЕО)

23.01.2022.

Футсал репрезентација Србије поражена је у мечу 2. кола Првенства Европе у Амстердаму од Украјине – 1:6 (0:4). Све је практично било решено после првих 20 минута игре када су Украјинци уз доста среће дошли до неочекивано велике предности. С друге стране Орлови су створили велики број прилика, али голман Чупин је бранио и оно што су сви већ видели у мрежи. Србија се у 3. колу састаје са Холандијом 28. јануара (20.30).

СТРЕЛЦИ: 0:1 Зварич 1:10, 0:1 Васић (аг) 5:51, 0:3 Абакшин 14:27, 0:4 Черњевски 19:12, 0:5 Зварич 33:54, 0:6 Корсун 38:40, 1:6 Томић 38:59.  Дворана: Зиги Дом у Амстердаму

СРБИЈА: Момчиловић, Васић, Рамић, Томић, Петров. Вулић, Алексић, Коцић, Пршић, Ракић, Милосављевић, Стојчевски. Селектор Дејан Мајес

УКРАЈИНА: Чупин, Фарењук, Корсун, Шотурма, Зварич. Савенко, Лебид, Сиржи, Черњевски, Абакшин. Селектор Олег Косенко

Ушла је Украјина агресивније у меч и већ после непуна два минута стекла предност. Ништа није наговештавало да ће Украјинци до краја првог дела меча увећати своју предност, а мора се признати да је и фактор среће утицао да дуплирају предност. Акција која није обећавала, завршила се голом, после лопте која је у ногу ударила Васића и одбила се у мрежу. Покушавали су Пршић и другови да се експресно врате у игру, било је прилика, али Чупин је успевао да укроти све што је ишло ка мрежи. С друге стране Украјина је тражила прилику за трећи гол и Момчиловић који је имао неколико добрих интервенција, није могао ништа да учини после новог гола, поново уз доста среће, Абакшина. Невероватно како је све полазило од ноге Украјинцима које смо до сада неколико пута савладали. Недостајао је тај један гол који би донео адреналин нашем саставу, али опет су се радовали Украјинци. И то пред смирај првог дела.  Невероватно, Србија је играла, а Украјина давала голове.

Наставак је донео нашу иницијативу, Томић, Пршић и саиграчи створили су много прилика, али високи Чупин је бранио и немогуће. Било је ситуација када смо могли да поентирамо, али дешавао се потез више, као да смо хтели да се ушетамо у гол. Остао је висок резултат који по квалитету свакако није, условно речено, меродаван, али ово је био дан када је Украјину  све хтело, када су били и срећнији и спретнији.

 

После меча изјаву за медије дао је селектор Србије Дејан Мајес.