УЕФА Футсал ЕУРО: Орлови полећу против Словеније

29.01.2018.

Све је спремно за нови спектакл, УЕФА Футсал ЕУРО који почиње 30.јануара у Словенији и трајаће све до 10. фебруара када ће магична игра на петопарцу добити новог владара Европе. Међу 12 најбољих селекција налазе се и Орлови селектора Горана Иванчића, Перић, Аксентијевић и другови, жељни новог успеха, гладни доброг резултата на које су нашу јавност одавно навикли. Домаћин претходног шампионата одиграног 2016. били су Фудбалски савез Србије и Београд, а стандарди који су тада постигнути, по организацији, никад већој посети, квалитету и виђеном спектаклу, послали су у свет фантастичну слику. Довољно да се сада нешто слично понови и у земљи која је фудбалу, не тако давно, дала Александра Чеферина, председника УЕФА.

Футсал селекција Србије допутовала је у Љубљану где је у уторак, првог дана првенства, очекује премијерни дуел са Словенијом. Изабраници Горана Иванчића током боравка на припрема у Истри одиграли су две пријатељске утакмице, са Кувајтом и Француском (затвореног типа), а стручни штаб имао је довољно времена да подигне форму репрезентативаца на највиши ниво услед предстојећих важних окршаја са домаћином Словенијом (30.јануар, 18.00) и Италијом (1.фебруар, 20.45).

– Успешно смо одрадили и ову последњу фазу припрема, имали смо добре услове у Новиграду и довољно времена да спроведемо све што смо желели. Од првог дана окупљања прате нас проблеми са повредама, због чега није са нама Марко Пршић, а медицинска служба имала је посла и око Милосавца, Симића, Радовановића. У првој утакмици против Словеније бићемо без Марка Перића и голмана Аксентијевића који одрађују картоне из баража, али свакако да ћемо имати чиме да се супроставимо домаћину који такође има огромне амбиције пред својом публиком – рекао је селектор Србије Горан Иванчић.
Успех остварен у Београду, у данима који се никада неће заборавити, обавезује у Љубљани…
-Аца Ковачевић нам је из „Арене“ оставио задатак. Србија је тада остварила историјски резултат освојивши четврто место. Сада је, наравно, други амбијент, не играмо на домаћем паркету, али жеља је иста, хоћемо да се покажемо у добром светлу. Желимо да прођемо групу, а уколико у томе успемо чекају нас сребрна и бронзана селекција са минулог првенства у Београду, Русија или Казахстан. Идемо корак по корак, сада размишљамо само о Словенији – јасан је селектор Горан Иванчић.


Током припрема у Новиграду, све време са екипом био је координатор Футсал селекције ФСС, легендардни играч футсала Бојан Павићевић. Његовим доласком на „чело футсала“ многе ствари су промењене на боље.
-Задовољан сам како су момци радили, испунили смо у потпуности оно што је планирано. Чекају нас две тешке утакмице у групи, а нема сумње да је од велике важности посебно старт против домаћина. Знамо да нас очекује пуна хала и паклена атмосфера, али имамо искусну и квалитетну екипу од које очекујемо да оправда висок рејтинг српског футсала – нагласио је Бојан Павићевић.

Селекцију Србије у Словенији ће представљати следећи играчи (по бројевима на дресу):

1. Миодраг Аксентијевић – голман
2. Марко Перич –
3. Никола Матијевић
4. Стефан Ракић
5. Владимир Милосавац
6. Денис Рамић
7. Драган Томић
8. Андрија Станковић
9. Марко Радовановић
10. Младен Коцић
11. Милош Симић
12. Немања Момчиловић – голман
14. Слободан Рајчевић
23. Јаков Вулић – голман

Србија је на претходном Првенству Европе одиграном 2016.године у Београду постигла свој највећи успех, пласманом у полуфинале и освајањем четвртог места. А играч који је одиграо највише утакмица у дресу репрезентације , Слободан Рајчевић, спреман је да поново буде срце тима и на свом петом учешћу у завршници континенталног такмичења. После Португалије (2007.), Мађарске (2010.), Хрватске (2012.) и Србије (2016.) на реду је искушење у Словенији…

-Од Португалије и нашег првог учешћа у завршници Првенства Европе много тога се променило.Раније се много тога базирало на другарству, атмосфери која је, наравно, увек битна, а оно што прави разлику у односу на та наша прва искуства, јесте – професионализам.За све је потребно време. Углавном надам се добром резултату и у Словенији, пласману у нокаут фазу – истиче Слободан Рајчевић.
Орлови, срећно!