Вести

U17 | КАДЕТИ ПРЕКО ХРВАТА ДО ЕЛИТ РУНДЕ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ПЛАСМАН НА ЕП, ИЗЈАВЕ (ВИДЕО)

27.10.2021.

Кадетска репрезентација Србије (U17) савладала је у одлучујућем мечу 3. кола првог круга квалификација селекцију Хрватске – 1:0 (0:0) и изборила пласман у завршну, елит рунду квалификација за пласман на Првенство Европе.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Бубањ 63. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Алард Лондхорт (Холандија). Црвени картон: Миросавић (Србија (90+2).

ХРВАТСКА: Кларин, Рушковачки, Жиковић, Прекодравац, Мајданџић, Панић, Кегаљ (66. Кривак), Звонарек, Незировић (90+1. Кошчевић), Ивељ (90+1. Дамјанић), Врбанчић (75. Мажар). Селектор Томислав Рукавина

СРБИЈА: Маринковић, Ђекић (84. Костадиновић), Вукичевић, Серафимовић, Миросавић, Ковачев (46. Бубањ), Стојановић (90. Џодић), Станковић, Шљивић, Милошевић, Николашевић (75. Недељковић). Селектор Радован Кривокапић

У дуелу два јака ривала виђена је велика борба, много дуела, добрих потеза на обе стране. Хрватска је агресивније ушла у меч, имала у првом полувремену већи посед, била у неким ситуацијама опаснија по гол Србије. У наставку сасвим друга прича. Изабраници селектора Радована Кривокапића деловали су далеко одлучније, храбрије, прихватали већи ризик и такав приступ се брзо показао као веома добар. Играо се 63. минут када је практично пала одлуку о победнику, али и путнику у наредни круг квалификација, јер у нашој групи Бугарска је са три победе била сигуран победник.

Гол одлуке, дакле, постигао је Бубањ који је ушао у игру у наставку. Претходно је велики посао завршио Милошевић који је ушао у шеснаестерац Хрватске и „промешао“ неколико гостујућих играча, затим упутио ударац, голман Кларин је успео некако да одбрани и одбије лопту на коју је натрчао Бубањ и пласирао је у мрежу.

До краја меча имали су наши кадети још једну-две добре прилике, с друге стране и гости су покушавали да се врате у игру, али није било промене резултата. Србија ће идуће године играти завршни круг квалификација за одлазак на Првенство Европе.