Вести

ЖЕНСКА "А" | ПОБЕДА КОЈА СЕ ЧЕКАЛА, ДЕВОЈКЕ БОЉЕ ОД ТУРСКЕ ЗА ПРВЕ БОДОВЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП, ИЗЈАВЕ (ВИДЕО)

26.10.2021.

Победа која се чекала, победа коју су наше девојке заслужиле, савладана је Турска – 2:0 (1:0) после добре, надахнуте игре. Славила је Србија у 3. мечу квалификација за пласман на Првенство света, после претходна два неуспеха, али и добре игре изабраница селектора Предрага Гроздановића у дуелима са Немачком и Португалом.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Стефановић 28, 2:0 Дамјановић 54. (из једанаестерца). Стадион Металца у Горњем Милановцу. Судија: Каталин Сипос (Финска). Црвени картон: Гемзе Јаман (Турска) 57.

СРБИЈА: Цетиња, Оршоја, Словић, Фрајтовић (84. М.Чавић), Стефановић (88. Илић), Павловић, Миливојевић (67. Е. Петровић), Мијатовић (68. Кнежевић), Матејић, Дамњановић (87. Пантелић). Селектор Предраг Гроздановић

ТУРСКА: Јаман, Јеничери, Хиз, Таг, Карагенчи, Топку, Есен (71. Алтинтас), Садикоглу (70. Куру), Кескин, Чин (84. Оштурк), Ураз (58. Акгаз). Селектор Некла Кирагаши

Србија је одлично ушла у меч, веома мотивисано, контролисала је дешавања на терену од првог минута. Биле су наше девојке много бољи ривал у оба полувремена, а победа је на крају могла да буде и убедљивија. Награда за одличну игру дошла је у 28. минуту када је Дејана Стефановић постигла гол, а почетком другог дела, сигурном реализацијом са беле тачке Невене Дамјановић, отклоњена је свака сумња у коначан исход меча, Овом победом Србија се укључила у трку за другим местом које води у бараж за одлазак на Првенство света.