Вести

U17 EURO | ТРЕНИНГ И ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЈОВАНА ДАМЈАНОВИЋА И МИХАЈЛА ЦВЕТКОВИЋА ПРЕД ЧЕТВРТФИНАЛЕ СА АУСТРИЈОМ

28.05.2024.


Кадетска репрезентација Србије изборила је пласман међу осам најбољих селекција у Европи, а сутра ће имати прилику да оде и корак даље. Препрека ”Орлића” на путу до полуфинала биће селекција Аустрије, а меч је на програму 29. маја од 20 часова (локално време) на АЕК Арени у Ларнаци.

Заједништво, тимски дух и сјајна атмосфера од старта красе изабранике Јована Дамјановића, а тако је било и на последњим припремама пред сутрашњи дуел, у који ће ”Орлићи” ући у пуном саставу.

Селектор Јован Дамјановић и Михајло Цветковић говорили су за сајт Фудбалског савеза Србије пред сутрашњи меч:

”Пре свега ме радује што смо на утакмици против Чешке успели да одморимо неке играче, неке да сачувамо од картона, да направимо одређени баланс, тако да сви буду подједнако оптерећени, а са друге стране и спремни за сутрашњи дуел. Можемо да унапредимо одређене сегменте, посебно у завршници утакмице, да играмо нашу игру до самог краја, како се одређене грешке не би понављале, које су нам свакако за наук. Мислим да можемо да будемо бољи и да темпирамо форму тако да наша најбоља утакмица буде баш сутра против Аустрије”, изјавио је Јован Дамјановић.

”Сигуран сам да су момци свесни да не смеју да постоје падови у игри уколико желимо да прођемо даље. Нисмо калкулисали да ли ћемо играти против Данске или Аустрије, јер су обе екипе биле наш потенцијални ривал у четвртфиналу. Желели смо да играмо своју игру, да подижемо форму. Анализирамо противника, као и све претходне, покушавамо да се прилагодимо на најбољи могући начин. Аустрија је озбиљна селекција, ради се о екипи која има изванредну дефанзиву, добро су организовани, имају чврстину, доследни су  у свему што раде, што показује и чињеница да у групној фази нису примили ниједан гол. Одликују их и брзе транзиције, јасни принципи да од првог паса лопта иде унапред, док се нападач јако добро отвара. Постигли су неколико голова из прекида, чак и из аута имају уигране акције. Мислим да имамо добар ростер, добре момке пре свега, заједништво и веру које су нас и довеле до овога, екипа то зна. Трудићемо се да будемо још доследнији, да још више верујемо и будемо најбољи када је то најпотребније”, додао је селектор.

”Радили смо напорно да дођемо до позиције да се боримо за полуфинале на Европском првенству. Верујемо једни у друге, то је наша највећа снага. Свесни смо да неће бити лако, као што није било лако изборити пласман међу осам најбољих репрезентација у Европи, али оно што са сигурношћу могу да кажем јесте да ћемо оставити срце на терену, да ћемо дати све од себе да сутра победимо и направимо још један искорак. Имамо добру атмосферу унутар екипе, желимо да то пренесемо на терен и изборимо пласман у полуфинале”, поручио је Михајло Цветковић пред сутрашњи дуел.