Вести

U17 EURO | ДВА ГОЛА МАЛО ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ (ВИДЕО)

18.05.2023.

 

СТРЕЛЦИ: 0:1 Пејичић 4, 0:2 Топаловић 10, 0:3 Јакуповић 34, 0:4 Хрватин 54, 1:4 Цветковић 66, 2:4 А.Петровић 80.Тренинг центар ФС Мађарске. Судија: Ј.Робинсон (Енглеска)

СРБИЈА: Џодић, Симић (88. Милосављевић), A.Поповић, Ђурић, Петровић, Максимовић, Авдић (40. Митровић), Суботић (46. М.Поповић), Цветковић, Сремчевић (59. Делибашић). Селектор Александар Луковић

СЛОВЕНИЈА: Тривунчевић, Керин, Голич, Обрић, Томшич, Хрватин, Пејичић (72. Бакшић), Вебер (54. Јелен), Топаловић (72. Кутош), Бендра, Јакуповић (86. Млакар). Селектор Мишо Бречко

Кадетска репрезентација Србије (U17)  поражена је у мечу првог кола групне фазе Првенства Европе у Мађарској од Словеније – 2:4 (0:3). Све је решено већ у раној фази утакмице када је Словенија искористила  индивидуалне грешке у игри наше селекције и стекла два гола предности.

Србија је могла да се резултатски врати у меч после добрих прилика и покушаја, пре свих Цветковића и Суботића, али недостајало је и мало среће, јер је у једној ситуацији пречка била савезник Словеније. И баш у периоду наше доминације, уследио је контранапад Словенаца и реализација Јакуповића за сада већ убедљиво вођство.

У наставку је селектор Александар Луковић извршио неколико измена, али Словенија је поново дошла до гола, стрелац је био Хрватин. Имала је и Србија прилика, неколико покушаја, али без праве завршнице. Све до 66. минута када је ипак наплаћен велики труд, Цветковић је упутио добар ударац који Тривунчевић није могао да брани.

До краја меча играло се углавном на половини Словеније, видели смо неколико добрих покушаја „орлића“, а после феноменалног ударца А.Петровића Србија је постигла и други гол. Остало је било десетак минута до краја меча, али није било промене резултата. У 2. колу Србија се састаје са Италијом, у недељу 21. маја од 20,00.