Вести

U17 EURO | СЕЛЕКТОР АЛЕКСАНДАР ЛУКОВИЋ И АНДРЕЈ ПЕТРОВИЋ ПОСЛЕ МЕЧА СА СЛОВЕНИЈОМ (ВИДЕО)

18.05.2023.

Србија је на старту Првенства Европе (U17) у Мађарској поражена од Словеније, а после меча изјаве за сајт ФСС дали су селектор Александар Луковић и стрелац другог гола, Андреј Петровић.

-Резултат свакако никоме не прија. Чињеница је да нисмо добро отворили утакмицу у првих 15 минута, релативно брзо смо примили два гола и после тога је доста тешко да се екипа врати у меч. Однос је био прави, дали смо све од себе, али на овом нивоу такмичења потребна је већа концентрација. Имали смо проблема у транзицији и тако смо и примили два гола. Друго полувреме је било доста квалитетније, фалило је више концентрације у завршници акција па да резултат оде у другом смеру. Ја као селектор преузимам одговорност за пораз. Урадићемо детаљну анализу и покушати да много боље припремимо утакмицу против Италије. Момцима немам шта да замерим, идемо даље, али очигледно неким тежим путем него што смо очекивали – рекао је селектор Александар Луковић.
Андреј Петровић, стрелац другог гола за Србију, постигао је вероватно најлепши гол на мечу.

-Тешко је изнети било какве утиске после овакве утакмице. Приступ је био максимално озбиљан, али смо направили неке индивидуалне грешке које не би смеле да нам се дешавају на овако важном такмичењу. Тако смо и примили прва два гола, после и трећи и било је јако тешко да се вратимо у другом полувремену. Извукли смо максимум, изашли горе високо, дали два гола, али је било сувише касно за неки већи преокрет. Дао сам леп гол, али све то пад ау заборав јер нисмо успели да освојимо бодове. Нема назад, порази су саставни део фудбала. Главе горе, покушаћемо против Италије и Шпаније да поправимо утисак. Ништа није готово – изјавио је Андреј Петровић.