Вести

U17 ДОМИНАЦИЈА | ИЛИЋЕВИ КАДЕТИ САВЛАДАЛИ БУГАРСКУ У СОФИЈИ

15.09.2020.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Петковић 4, 0:2 Баждар 87. Спортски центар ФС Бугарске у Софији. Жути картони: Колев (Бугарска), Ђурђевић, Баждар, Ковачевић (Србија)

БУГАРСКА: Борисов, Костов (од 62. Тонов), Петров, В. Атанасов, Иванов (од 83. Кјосов), Андреев (од 83. Лозанов), Колев, Арахангелов, Г. Атанасов, Димитров (од 62. Тодоров), Златев (од 62. Шопов).

СРБИЈА: Давидовић, Радојевић (од 60. Баждар), Ђурђевић, Спасојевић (од 56. Глушчевић), Петковић (од 56. Стефановић), Влаховић (од 60. Стјепановић), Стојановић, Кабић (од 77. Јевремовић), Сташевић (од 77. Трнинић), Ковачевић, Абаџија. Селектор Саша Илић

Тримуф кадета Србије које води селектор Саша Илић у првој од две провере са Бугарском у Софији – 2:0(1:0). Настављају кадети са сјајним партијама на путу до квалификација за пласман на Првенство Европе које су померене за март 2021. године. Од ове генерације момака фудбалска Србија много очекује, а за све њих, веома талентоване играче и селектора Сашу Илића, циљ је пласман на Првенство Европе.

Доминирали су „орлићи“ током већег дела меча и поред чињенице да су Бугари веома озбиљна, организована и по начину игре, веома агресивна селекција. Србија је дошла рано у вођство после лепе акције навалног реда и реализације Петковића. Србија је контролисала игру, чекала тренутак да на прави начин резултатски оконча овај дуел и резервиста Баждар је у финишу меча ставио тачку на заслужену победу нашег састава.

Селектор Саша Илић искористио је  прилику да укаже шансу већем броју играча, а они који су ушли у наставку, сачували су неопходан тонус и допринели да Србија заврши овај меч успешно.  Сусрету је присуствовао и амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић, који ће у среду 16. септембра да приреди пријем за стручни штаб и играче Србије.

Други меч истих ривала игра се у четвртак 17. септембра.