А селекција

У ТОРИНУ МАРОКО 2 СРБИЈА 1

23.03.2018.

Пораз који не боли, али после анализе може да помогне у припреми онога што је најважније, а то је премијерни меч на СП против Костарике

СТРЕЛЦИ: 1:0 Зијах (из једанаестерца), 1: 1 Тадић 37, 2:1 Бутаиб 40. Стадион: Олимпико у Торину. Гледалаца: око 17.000.Судија:Марко Гвида (Италија).
МАРОКО:Мунир, Дерар, Бенатија, Саис (од 46. Да Коста), Менди, Ел Ахмади, Бусуфа, Амрабат (од 83. Ахмади), Зијах (од 90. Ел Каби), Беланда, Бутаиб (од 74.Бутахуз).
СРБИЈА: Дмитровић, Баста, Максимовић (од 73. Ивановић), Тошић, Коларов (од 78. Обрадовић), Матић (од 67. Грујић), Живковић (од 46.Миливојевић), Љајић (од 83.Пријовић), Тадић (од 70. Гаћиновић), Митровић, Костић. Селектор Младен Крстајић.


Пораз који не боли, али свакако ће после добре анализе помоћи селектору Младену Крстајићу и стручном штабу да начине корак више у припреми онога што је најважније, а то је премијерни меч на Светском првенству у Русији са Костариком. До тада, после вечерашњег дуела са Мароком, Орлове очекује дуел са Нигеријом, већ 27. марта у Лондону, а онда и пред сам шампионат када је планирана генерална проба пред одлазак у Русију.
Селектор Младен Крстајић промешао је карте за сусрет у Торину, а све због чињенице да нас очекује брзо и утакмица са Нигеријом. И деловала је Србија сасвим солидно све до 29. минута када је арбитар Марко Гвида, стекао се утисак, престрого показао на једанаестерац. Максимовић је био у дуелу са мароканским играчем, није деловало у првом тренутку да ће судија то санкционисати, али Зијах је знао поклон да претвори у гол.


Нисмо дуго чекали на изједначење. Љајић је добро реаговао у шеснаестерцу Марока, пронашао иза леђа одбране Тадића који је из прве шутирао и савладао Мунира. Био је то добар период игре нашег тима, али дошло је поново до пада концентрације, Бутаиб се „сакрио“ иза Максимовићевих леђа и матирао Дмитровића.

У наставку је селектор Младен Крстајић извршио велики број измена, дозвољених шест, а Орлови су имали неколико прилика да стигну до изједначења. Митровић, Грујић, Костић…Мароко је тражио прилику из контранапада, али промене резултата није било. За четири дана следи нова провера, овога пута у Лондону где ће нам ривал бити Нигерија.


ТАДИЋУ ДРЕС ЗА 50 НАСТУП
Пред почетак меча мала прослава, председник Славиша Кокеза уручио је дрес са бројем 50 Душану Тадићу који је у Торину обележио јубилеј.