У 21

Италија све ближе,очекивана и рутинска победа младе репрезентације на гостовању Гибралтару – 6:0(3:0)

23.03.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Лукић 15, 0:2 Јовић 21, 0:3 Гајић 40, 0:4 Лутовац 49, 0:5 Јовић 61,0:6 Златановић. Стадион: Викторија. Гледалаца: око 1000. Судија: Јури Фришер (Естонија). Жути картони: Ториља (Гибралтар).
ГИБРАЛТАР: Банда, Брито, Барнет, Џоли, Винет, Балентин, Ториља, Кумбс (од 78. Исола), Хернандез, Сера (од 58. Ронан), Пизаро.
СРБИЈА: Радуновић, Гајић, Миленковић, Јовановић, Богосавац, Лукић, Рачић (од 81. Мићин), Лутовац (од 73. Златановић), Јовић (од 63. Шапоњић), Пантић, Радоњић.Селектор Горан Ђоровић.
Очекивана, рутинска победа младе репрезентације Србије на гостовању Гибралтару и наставак фанстастичног низа, шест утакмица, шест победа на путу до Италије 2019.
Неизвесност по питању исхода трајала је свега петнаестак минута, а онда за само пет минута „орлићи“ су постигли два гола и практично решили меч. Прво је Лукић разменио дупли пас са Радоњићем а онда гађао и погодио са неких 20 метара доњи десни угао немоћног голмана Гибралтара. Прошло је свега неколико минута када смо видели одличну акцију и мат из три потеза. Миленковић је дугим пасом пронашао на десној страни Лутовца, нападач Рада је тражио и пронашао Јовића који је био у пуном налету и није му било тешко да други пут савлада Банду. Пред смирај првог дела игре у стрелце се уписао и Гајић, претходно је Радоњић погодио стативу а наш десни бек је налетео на лопту и био прецизан за сада већ убедљивих три гола разлике.
Наставак је донео исту причу, иницијативу нашег тима и поново брзу реализацију. Сада је Јовић био у улози асистента, а стрелац Лутовац. Разлика у класи није утицала да се наши момци опусте, напротив наставили су са озбиљним приступом и резултат тога је пети гол. Богавац је уписао асистенцију, а Лука Јовић други пут савладао голмана Гибралтара. Селектор Горан Ђоровић је затим извршио две измене, изашли су Јовић и Лутовац а ушли Шапоњић и Златановић. И Мићин је заменио Рачића. Довољно да се одржи ритам и још једном савлада Банда. Стрелац је био Златановић, играо се 83. минут.
Овом победом Србија је задржала пет бодова предности у односу на Русију, која је данас савладала БЈР Македонију (4:3), а изабраници селектора Горана Ђоровића 27. марта играју пријатељску утакмицу у Новом Саду, ривал је Италија.