Вести

СЕМИНАР ЗА КЛУПСКЕ АДМИНИСТРАТИВНЕ РУКОВОДИОЦЕ СУПЕР И ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

14.02.2020.

У просторијама Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови одржан је семинар намењен руководиоцима административних сектора клубова Супер лиге и Прве лиге Србије.

На данас одржаном семинару намењеном руководиоцима административних сектора клубова Супер лиге и Прве лиге Србије окупио се велики број фудбалских радника клубова Супер лиге и Прве лиге Србије, а поред представника Заједнице клубова присутни су били и представници Фудбалског савеза Србије, као и директор удружења Европских лига, господин Јако Сварт.

Домаћин овог првог по реду семинара, испред Заједнице био је генерални секретар Дарко Рамовш, који је присутне информисао о свим активностима и напретку удружења у последње две године.

У вези са системом лиценцирања за такмичења УЕФА и Супер лиге Србије као и даљег развоја и унапређења, врло занимљиву презентацију одржао је истакнути делегат УЕФА и дугогодишњи оперативац ФСС господин Небојша Ивковић. Са током социјалног дијалога који се води између представника ФСС, Заједнице и синдиката фудбалера присутне је информисао Директор правног сектора ФСС господин Дејан Шупут, као и о најновијим изменама Правилника ФИФА и ФСС. На тему заштите интегритета и такмичења, едукације и превенције говорио је Комесар за интегритет Фудбалског савеза Србије господин Иван Петрић. Поред наведених тема разговарало се о информационим системима КОМЕТ и ФИФА ТМС које користе клубови а посебно о њиховом даљем развоју које су присутнима представили представници Заједнице Александар Пивић и Ненад Поповић.

Директор Европских лига господин Јако Сварт одржао је веома занимљиву презентацију којом су клубови упознати са радом Европског удружења лига и предлозима за унапређење УЕФА такмичења, успостављања бољег такмичарског баланса међу клубовима и праведније расподеле финансијских средстава од УЕФА такмичења. Овом приликом генерални секретар Заједнице господин Дарко Рамовш уручио је господину Сварту плакету поводом посете и у име захвалности за дугогодишњу подршку коју наша лига остварује о овом удружењу.

Оцењено је да су оваква окупљања неопходна за даљи развој административног сектора а самим тим и унапређење оперативног рада у клубовима професионалних рангова такмичења у нашој земљи.