А селекција

У ПРВОЈ ОД ДВЕ ПРОВЕРЕ У АУСТРИЈИ: СРБИЈА 0 – ЧИЛЕ 1

04.06.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Марипан 88.Стадион: Меркур Арена у Грацу. Гледалаца: око 2000. Судија: Александар Харкам. Жути картони: Рукавина, Тошић (Србија).
СРБИЈА: Стојковић, Рукавина, Миленковић, Тошић, Коларов (од 80. Родић), Грујић, Миливојевић (од 46. Матић), Живковић (од 64. Костић), Љајић (од 46. Милинковић – Савић), Радоњић (од 64. Костић), Митровић (од 84. Јовић).Селектор Младен Крстајић
ЧИЛЕ: Ариас, Алборноз (од 72. Вегас), Роко, Диазн (од. 72. Бизан), Марипан, Фернандес (од 90. Личновски), Валдес, Мора (од 64. Енрике), Пулгар, Сагал, Рејес. Селектор Руеда Реиндалдо


У првој од две провере на припремама у Аустрији пред одлазак на Светско првенство у Русију, репрезентација Србије поражена је у Грацу од актуелног првака Јужне Америке, селекције Чилеа.
Селектор Младен Крстајић извео је на терен комбиновани састав,како је и најавио, све у жељи да разигра и провери могућности већег броја играча. Томе у прилог и свих шест измена,колико их је било дозвољено, у наставку меча.
Први део утакмице протекао је у игри без много прилика, видело смо их две испред гола Чилеа и једну пред мрежом Стојковића. Играла је Србија добро, а играо се 16.минут када смо видели једну соло ролу Радоњића, ударац са неких 18 метара и одбрану Ариаса. С друге стране узвратили су Чилеанци преко Сагала, у 24.минуту, када је остао усамљен на неких 11 метара од Стојковића, али његов покушај завршио је поред стативе.

У смирај првог полувремена у прилици се нашао и Коларов, капитен је одиграо дупли пас са Митровићем, изборио се за позицију, упутио ударац али лопта је прохујала поред стативе.
Од првог минута наставка у игру су ушили Милинковић – Савић (Љајић) и Матић (Миливојевић) а прву изгледнију шансу видели смо у 52.минуту после акције Милинковић-Савића и покушаја Радоњића,али лопта је завршила поред леве стативе.Три минута касније могао је судија Александар Харкам да покаже на једанаестерац после старта над Митровићем, али оно што су видели многи на стадиону Меркур Арене, Аустријанац није.У 64.минуту селектор Крстајић извршио је још две измене, Живковића и Радоњића заменили су Костић и Тадић, а само минут касније Чиле је имао солидну шансу, Валдес је упутио праву бомбу а Стојковић је реаговао фантастично и лопту избацио у корнер.

Најбољу прилику Јужноамериканци су имали у 75.минуту, Фернандес је прошао по боку, а Сагал је промашио оно што се чинило да ће бити сигуран гол. Погледала нас је тада срећа, али с обзиром на уложени напор и чињеницу да судија није досудио раније једанаестерац после старта над Митровићем, остао је епилог који би можда био и најправеднији. Међутим, играо се 88.минут када је Марипан искористио једну ситуацију пред голом Стојковића и донео победу својој репрезентацији.

Вредно је на крају забележити да су прве наступе у дресу репрезентације забележили Никола Миленковић, Милан Родић и Лука Јовић.
Другу проверу у Аустрији наша селекција игра против Боливије, 9.јуна у Грацу од 18,00.