А селекција

СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ | ИГРАЧИ СУ СВЕСНИ СВЕГА, МОТИВИСАНИ ДА НА КИПРУ ДАЈУ МАКСИМУМ, ПОСЛЕ ПРОВЕРА СА АУСТРИЈОМ И ШВЕДСКОМ, СПРЕМНИ ЗА ЕУРО (ВИДЕО)

23.03.2024.

Русија је архивирана, све мисли су усмерене ка другог провери, у Ларнаки са Кипром, а дан пре одласка на „рајско острво“ директор репрезентације Стеван Стојановић, говори о свему што следи…

-Пријатељске утакмице у марту имају своју сврху, користимо их за проверу, пре свега да селектор Стојковић добије увид у форму играча који до сада нису били често на списку. И све провере, претходна у Русији, сада и на Кипру, служе да се добије увид у све. На страну то што се десило у Москви, мислим да је судија престрого донео одлуку о искључењу Гајића. Правила су у реду, али сви знамо да је утакмица у Москви имала посебну конотацију, поенту. Поражени смо, али мислим да је селектор могао да види оно што га занима и донесе неке одлуке пред другу проверу која нас очекује, сада на Кипру – не оставља дилему Стеван Стојановић.

 

Остале су још три провере до старта на Европском првенству, прилика за уигравање за оно што нас очекује у Немачкој?

-Следи Кипар, а затим две веома озбиљне провере пред мечеве на Европском првенству. Дуели са Аустријом у Бечу и Шведском у Стокхолму. Две јаке, добре провере, довољно да селектор добије јасну слику, чисту ситуацију пред оно што нас очекује у Немачкој.

Расположење на тренингу, пред одлазак на Кипар, је добро, атмосфера позитивна, играчи су спремни за утакмицу са Кипром?

-Без обзира на пораз у Русији, играчи су свесни свега, пружиће максимум на Кипру, а очекујем наравно исто и на утакмицама које представљају последњу глазуру пред први меч са Енглеском на Првенству Европе.

У суботу ће провере имати и наши ривали у групној фази Првенства Европе, Енглези се састају са Бразилом, а снаге ће одмерити Данска и Швајцарска?

-Гледаћемо оба меча, поготово људи који су у стручном штабу уз селектора Стојковића. Урадиће наравно детаљну анализу свега виђеног.

 

У склопу приче да селектор проверава нове снаге, није тајна да Србија има сјајне голмане, у Русији је бранио Ђорђе Петровић, не може му се на душу ставити ниједан гол, а после свега може да се каже да је конкуренција на „вашој позицији“ жестока?

-Имамо јако квалитетне голмане, Петровић је примио четири гола, али није крив ни за један, тако да ће он, Вања и Рајко конкурисати за то једно место између статива – закључио је Стеван Стојановић, директор најбољег националног тима.

Орлови у недељу у преподневним сатима одлазе на Кипар, где се дан касније састају са домаћом селекцијом.