Instruktori

Srpski ženski fudbal u velikoj ekspanziji, zimski kamp u SC FSS potvrda dobrog rada i vizije koja obećava

05.01.2017.

Srpski ženski fudbal nalazi se u velikoj ekspanziji, pre svega zahvaljujući sjajnim rezultatima svih reprezentativnih selekcija, a već u prvim danima 2017. godine nastavljeno je sa aktivnostima u okviru zimskog kampa koji se održava u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
Omladinke i nova generacija kadetkinja Srbije tri dana vredno treniraju na terenima SC FSS. Posle uvodnih treninga prvog dana pojačan je ritam sa dva treninga dnevno. Uporedo se radi na podizanju tehničko taktičkih zahteva, uz svakodnevne sastanke i teoretska predavanja, praćena video analizama.

Planirano je predavanje profesora Marka Stojanovića vezano za podizanje i održavanje fizičkih sposobnosti u prelaznom periodu. Svi članovi stručnog štaba predvođeni sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i koordinatorom Nikoslavom Bjegovićem svakodnevno posmatraju sve treninge i učestvuju u radu, a ni veoma hladno vreme ne utiče na ritam rada i veliki entuzijazam svih učesnika kampa.
Selektor omladinske selekcije Lidija Stojkanović ne krije da zadovoljna radom i atmosferom na kampu…
-Okupili smo 25 igračica koje konkurišu za učešće na drugom kvalifikacionom turniru u Norveškoj. Okosnicu čine igračice koje su prikazale zapažene igre na prvom kvalifikacionom turniru u Albaniji. Selekciju smo dopunili najtalentovanijim mlađim igračicama, koje predstavljaju budućnost srpskog fudbala. Kamp ćemo iskoristiti za obnavljanje i usavršavanje naših principa, kako bismo našu igru podigli na viši nivo. U drugom krugu nas očekuje težak zadatak, ozbiljni protivnici iz top grupe evropskih selekcija. Naša obaveza je da se dobro pripremimo i da protiv najjačih evropskih selekcija pokažemo koliko vredimo. Veoma sam zadovoljna odnosom i radom svih igračica. Puno nam znači prisustvo na kampu tehničkog direktora Gorana Bunjevčevića i koordinatora Nikoslava Bjegovića, koji nam pružaju veliku podršku. Ovakva podrška Saveza je ujedno i motiv više da u narednom periodu radimo još više, kako bismo pokušali da ostvarimo što bolje rezultate.

Ženska kadetska selekcija je krenula sa pripremama na zimskom kampu u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Prvi deo kampa se održava u terminu školskog raspusta od 3. do 8. januara, a drugi od 9. do 12. februara. Do početka kvalifikacija naše kadetkinje će odmeriti snage sa vršnjakinjama iz Bosne i Hercegovine u Zenici 24.-26. februara. Prvi kvalifikacioni turnir se igra od 13. do 18. marta u Srbiji.


Suzana Stanojević, selektor kadetske selekcije ističe da Srbija ima mnogo talentovanih devojčica…
-Okupili smo novu generaciju, koja je selektirana za učešće u prvom krugu kvalifikacionija u septembru. Većina devojaka iz ove grupe će tek sledeće godine činiti okosnicu tima. Iskoristićemo ove pripreme da im što bolje prezentiramo naše zahteve i da se svi zajedno još bolje upoznamo. Selektirane su sigurno najbolje igračice i svaka od njih će dobiti šansu da pokaže kvalitet. U februaru ćemo kompletirati tim i početi da spremamo tim za dve utakmice u Bosni i kvalifikacije u martu. Verujemo da ćemo kada dopunimo selekciju, imati tim dostojan da nas predstavi u dobrom izdanju. Prvenstveno ćemo raditi na podizanju atmosfere, zahteva i privikavanje na stil igre. Devojke maksimalno ispunjavaju sve postavljene zadatke, što uliva poverenje da ćemo još više napredovati u narednom periodu – rekla je Suzana Stanojević.