A selekcija

Dušan Tadić: Krvariću svaki meč, samo da odemo u Rusiju

03.01.2017.

Koliko srpski fudbaleri žele na Mundijal najbolje opisuju reči Dušana Tadića , zvanično najboljeg igrača Srbije u 2016. godini i njegova poruka u razgovoru za Tanjug da bi prihvatio da svaku utakmicu igra povređen ukoliko to garantuje uspešan završetak kvalifikacija.
Predvodnik Srbije u kvalifikacijama sa tri gola i pet asistencija, pored sjajnog statističkog učinka, oduševio je naciju u Kardifu kada je više od sat vremena igrao sa polomljenim nosem protiv Velsa (1:1).
-Muslin nam je usadio pobednički mentalitet, želju i borbu za državni grb, a to nam je bilo neophodno.Spremni smo da uradimo sve za svog saigrača, ne želimo da ostavimo drugare na cedilu, pa makar krvarili, kao što se meni desilo u Velsu. Ne volim da odustajem, da sam to učinio osećao bih se kao da sam izneverio saigrače. Posledice nisu bitne.iako su postojale posle utakmice,ali nikada ne razmišljam o njima već samo kako da osvojiš bodove – rekao je Dušan Tadić za Tanjug.
Tadić, iako je imao dosta problema i izgubio mnogo krvi u tom duelu, ističe da je spreman da na svakom narednom meču iskrvari zbog odlaska na Mundijal.
-Ako treba da iskrvarim svaki meč,a da odemo na šampionat u Rusiju, onda neka bude tako.Ostao sam bez dosta krvi, ali želim da se plasiramo.
On je dodao da je, posle duže vremena, konačno srećan i zadovoljan igrama reprezentacije Srbije,apostrofirajućii da je atmosfera sada na visokom nivou i da oseća podršku naroda.

-Idemo dobrim putem i sve je kako treba. Trudimo se na svakom treningu, dajemo maksimum na utakmici, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.Oseća se bolja atmosfera u ovom ciklusu kvalifikacija, Muslin je vratio kult reprezentaciji, cela nacija ponovo je reprezentacija i drago mi je što u svakoj novoj utakmici imamo sve veću podršku. Bez navijača ne možemo ništa,a uz njih možemo da pravimo velike uspehe.
Mnogi smatraju da reprezentacija Srbije u velikoj meri zavisi od nekadašnjeg đaka Vojvodine, ali Tadić nema problem da se nosi sa teretom i velikim pritiskom.
-Prija mi velika odgvornost,ali nijedan igrač ne može sam da reši meč, važna je timska igra. Mi još uvek sklapamo kockice, ali verujem da ćemo se plasirati na Mundujal u Rusiju – rekao je Dušan Tadić.

Kao najbolju sliku iz 2016. godine u kojoj je od FSS dobio “Zlatnu loptu”, Dušan Tadić je izdvojio ovacije i skandiranje njegovog imena posle pobede nad Austrijom 3:2 u kojoj je zabeležio dve asistencije i postigao odlučujući pogodak.