А селекција

СРБИЈА У ВИЛЊУСУ | ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ И АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ (ВИДЕО)

13.10.2019.

Репрезентација Србије у понедељак, 14. октобра од 20,45 игра нови квалификациони меч, против Литваније у Вилњусу, а пред последњи тренинг  на стадиону ЛФФ медијима су на располагању били селектор Љубиша Тумбаковић и Александар Митровић.


Прво питање било је упућено најбољем стрелцу Србије, играчу који се налази у лепој серији голова, Александру Митровићу. Да ли очекујете да ћете наставити голгетерски низ?
„Било би лепо, али не оптерећујем се листом стрелаца. Најважније да екипа дође до победе, а сваки гол је добродошао. Мој посао је да тресем мреже, без обзира против кога играм и са ким сам у тандему. Тај посао није лак, али се трудим да га обављам на најбољи могући начин. Селектор тражи екипу у коју највише верује. Свако ко добије шансу, треба да настоји да је искористи. Што се мене тиче, сваку утакмицу играм као да ми је прва“ – рекао је Александар Митровић.
У односу на мечеве са Литванијом у Лиги нација, шта се променило у игри српског тима…
„Биће другачија, ниједна није иста. Често се састајемо, знамо све једни о другима и неће бити никаквих изненађења. Када то кажем мислим и на саставе два тима и на тактику оба селектора“.

Љубиша Тумбаковић је као селектор Црне Горе лако изашао на крај са Литванцима у Лиги нација…
„Истина је да смо оба меча решили убедљиво у нашу корист са 2:0 и 4:1. Али, однос снага није био такав. Јако тешка утакмица у Подгорици, искористили смо своје шансе, они своје нису. Овде је била чудна утакмица. Отворили смо је на време и после постигли евроголове. За пола сата је било 3:0 за нас. Видео сам тада једну екипу која је много више пружала него што је то пратио резултат. Гледао сам и мечеве против Србије, а и ову последњу против Украјине и стекао сам много позитивнију слику о њиховом квалитету у поређењу са Лигом нација. То је сада једна борбена, дисциплинована екипа, са конкретном идејом. Као да су играчи сазрели и претворили се у много озбиљнијег ривала за сваку репрезентацију“- истакао је селектор Србије.


О Луки Јовићу… да ли је истина да је љут на центарфора Реала јер је како наводе шпански медији (АС), измислио повреду после Португала?
„Немам ја права да будем љут ни на кога. Радим свој посао на начин који мислим да је најбољи. Лука је млад играч, а моја тренерска професија подразумева педагошки приступ и једну врсту родитељског односа према сваком играчу. У исто време, дужан сам да штитим интересе своје професије. Он је направио то што сте рекли, али није се јавио мени него је послао поруку. Не видим разлог зашто бих се љутио на Јовића. А то да ли је био повређен треба да утврде лекари, не ја. Очекивао сам конференцију везану за сутрашњу утакмицу, Лука није овде са нама и не бих детаљисао о њему. Имали смо сувише проблема данас у путу, чека нас тренинг и ако желите о тој теми, можемо кад се вратимо за Београд. Тренутно ме занима искључиво прича о Литванији“.
Да ли потајно гаји наду да би могло да се деси чудо у нашој групи?
„Да би се десило чудо, морамо ми да будемо на висини задатка. Ако не победимо, ни чудо не помаже. Идемо степеник по степеник, прво да победимо, па да се надамо чуду. А живот нас учи да су чуда могућа“.
Да ли у Виљнусу можемо да очекујемо бржу и ефикаснију Србију од оне у Крушевцу?
„Кроз процес тренинга се трудимо да се што више приближимо модерном концепту фудбала. Не зависи само од нас, већ и од противника. Тежимо томе да будемо бржи и ефикаснији и надам се да ћете то сутра и видети“ – закључио је Љубиша Тумбаковић.