Вести

СРБИЈА У ОСЛУ | АМБАСАДОР СРБИЈЕ ДРАГАН ПЕТРОВИЋ ПОЗДРАВИО ИГРАЧЕ

26.09.2022.


Званични тренинг пред утакмицу са Норвешком, фудбалери Србије одрадили су у понедељак од 18 сати на стадиону Улевол у Ослу. Пре тога, на конференцији за медије , на питања домаћих, али и новинара из Србије, одговарали су селектор Драган Стојковић и капитен нашег тима Душан Тадић.

Пре почетка тренинга, играче је поздравио амбасадор Србије у Норвешкој Драган Петровић:

„Заиста ми је част да могу да вам се обратим на овај начин и да вам се захвалим на свему што сте урадили за Србију. Када репрезентацији добро иде, свима нам је лакше. како на професионалном плану, тако и у приватном животу. Хвала вам за борбу, што гризете на терену, хвала овим људима који вас воде на прави начинж. Велику сте причу направили, издржите још мало, па да се радујемо и сутра после Норвешке и на крају године у Катару“ – рекао је амбасадор и пре заједничке фотографије са целом екипом добио дрес наше репрезентације од заменика председника ФСС Ненада Бјековића.
 

Улевол стадион у Ослу, капацитета је 28.000 места и поред тога што представља дом националног тима, на њему се редовно играју и финалне утакмице Купа Норвешке.

У периоду од 1926. до 2009. године, био је домаћи терен Фудбалског клуба Лин, а од 1999. до 2017. и Фудбалског клуба Валеренга.

Сада је потпуно у власништву Фудбалске федерације Норвешке и представља модеран спортски објекат са хотелом, салама за конференције, шопинг-молом и канцеларијама које користе Савези других спортских организација.

Прву званичну утакмицу на овом стадиону одиграли су фудбалери Лин 1926. године, а највећа посета забележена је 1935. када је дуел националних тимова Норвешке и Шведске пратило 35.500 људи.

Популарност коју женски фудбал ужива у овој скандинавској земљи, утицала је на челнике УЕФА да у два наварата организацију завршног турнира Европског првенства додели Норвешкој, а управо је Улевол стадион био поприште дуела најбољих фудбалерки на континенту.
Слике се могу преузети са линка https://disk.yandex.com/d/IRgvHKB3RYiGyg уз потпис Фото: ФСС