А селекција

СРБИЈА У ОСЛУ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ

26.09.2022.

Званични тренинг пред утакмицу са Норвешком, фудбалери Србије одрадили су у понедељак од 18 сати на стадиону Улевол у Ослу. Пре тога, на конференцији за медије , на питања домаћих, али и новинара из Србије, одговарали су селектор Драган Стојковић и капитен нашег тима Душан Тадић који ће против Норвешке одиграти јубиларну 90. утакмицу у дресу националног тима.

„Није битан број утакмица, већ резултат који се направи са репрезентацијом. Дакле, рачуна се број победа, број учешћа на завршним турнирима Европског и Светског првенства. Инидивуална статистика је небитна, поготово тај број наступа. Очекује нас једна изузетно захтевна утакмица. Улог је прво место у групи и пласман у виши ранг Лиге нација. Даћемо све од себе да освојима три бода у Ослу. Норвешка има одличну екипу, нису ту само Халанд и Одегард. Победили су нас у Београду, али тада је један детаљ преломио у њихову корист. Наша идеја остаје иста, желимо да доминирамо од првог минута и да офанзивном игром стигнемо до циља. То је оно што Мистер Стојковић тражи од нас на свакој утакмици. Да играмо леп фудбал и да кроз игру стижемо до резултата“ рекао је Тадић.

Селектор Стојковић је рекао да ни овога пута нема ни најмању дилему око састава тима.
„Наравно да у глави опет имам стартних једанаест, без обзира што имамо одређене кадровске проблеме. Не можемо да рачунамо на Милинковић-Савића и Рачића. Сергеј је заиста важан играч у нашем тиму, али ту су и други момци и не сумњам да ћу наћи право решење, односно играча који ће умети достојно да га замени. Ја сам тренер који воли да његова екипа игра леп и атрактаван фудбал, тако ће бити и сутра у Ослу“ – рекао је Стојковић и осврнуо се на највећу опасност у тиму Норвешке:
„Нисам кувар па да тражим рецепт за Халанда. Рекао сам много пута да се ради о фантастичном клубу који игра у једном од најскупљих тимова на свету. Окружен је у Манчестер ситију саиграчима врхунске класе и наравно да у тој ситиацији његов таленат долази до пуног изражаја. Ипак, утакмица коју је Норвешка изгубила пре два дана од Словеније потврђуеј да и за њега има решења. Заиста га је тешко зауставити, али није немогуће.Треба бити максимално сконцентрисан, водити рачуна о њиховим центаршутевима са крила, о контранападима и не дозволити му да у нашем шеснаестерцу добије пуно простора“.