А селекција

СРБИЈА СЛАВИЛА У ПОДГОРИЦИ | ВАЖНА ПОБЕДА ОРЛОВА НА ПУТУ ДО НЕМАЧКЕ 2024.

27.03.2023.

Репрезентација Србије остварила је веома важну победу у Подгорици против Црне Горе – 2:0 (0:0) у 2. колу квалификација за Првенство Европе. После победе на старту против Литваније (2:0), Орлови су после 24 године први пут везали две победе на старту квалификација за Првенство Европе.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Влаховић 78, 0:2 Влаховић 90+4. Стадион: Под Горицом. Судија: Клемон Турпан (Француска).

ЦРНА ГОРА: Мијатовић, Вујачић, Савић, Томашевић (41. Шипчић), Вешовић, Савићевић (70. Јововић), Шћекић (76. Лончар), Хакшабановић (77. Цамај), Марушић, Јоветић (70. Осмајић), Крстовић. Селектор Миодраг Радуловић

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Миленковић, Гудељ, Павловић, Ђуричић (46. Влаховић), Илић (46. Живковић), Грујић (81. Лукић), Младеновић, Тадић, С. Милинковић – Савић,  Митровић (85. Рачић). Селектор Драган Стојковић

У првом делу игре није било много узбуђења. Тактички веома тврда утакмица, практично без правих прилика за гол. Било је неких покушаја, с обе стране, углавном после претходних грешака, али резуултат се није мењао.

У наставку селектор Стојковић извршио је одмах две измене, поверење су добили Влаховић и Живковић. Деловали су Орлови много боље, били агресивнији, већи део игре проводили на половини Црне Горе. С друге стране домаћин је претио из контранапада, а после једног покушаја Јоветића сјајно је реаговао Вања Милинковић – Савић.

Деловала је Србија сада много опасније, само је недостајао тај завршни пас. Претили смо и из прекида, али Савић и саиграчи из црногорске селекције деловали су одлучно. Све до 78. минута када је уследио мат у два потеза. Младеновић је цемтрирао а Влаховић фантастично реаговао и савладао Мијатовића. Уследила је мала пауза за проверу из ВАР собе. И потврда. Гол вредан три велика, важна бод. До краја меча, сјајни Влаховић је још једном потврдио да се налази у доброј гформи, после контре и неуспелог покушаја Лукића, уследила је асистенција и затим реализација Влаховића за коначних 2:0. После 24 године најбољи национални тим је везао две победе на старту квалификација и након два кола налази се на првом месту групе.