А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПРЕД МЕЧ СА ЦРНОМ ГОРОМ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ, ТРЕНИНГ

26.03.2023.

Репрезентација Србије одрадила је последњи тренинг пред меч 2. кола квалификација за ЕУРО 2024. против Црне Горе, 27. марта у Подгорици. Селектор Драган Стојковић и Александар Митровић изнели су своје утиске пред дуел са домаћином који је на старту квалификација славио у Бугарској (1:0). Селектор и најбољи стрелац у историји државног тима нису крили да се у Подгорици осећају веома пријатно и да једва чекају да меч почне.

-Осећам се лепо, као и увек када сам у Подгорици. Први пут да сам овде у овој улози, овде имам пуно пријатеља, дочекало нас је и лепо време, све је супер. Чуо сам се са Дејом, и раније и сада, ништа спектакуларно, причали смо о свему, не само о фудбалу. Причали смо како је хотел Црна Гора променио име, сада је Хилтон, а више ми се, као и њему, свиђао ранији назив –  рекао је уз осмех селектор Драган Стојковић.

И Митровић је апострофирао позитиван осећај првог дана боравка у Црној Гори…

-Осећам се лепо, сећам се голова из претходног меча. Надам се поново добром реезултату, вежу нас лепе успомене. Очекује нас тешка утакмица сигурно – каже Александар Митровић.

Србија и Црна Гора се добро познају…

-Што се Црне Горе тиче нема неких тајни, добро се познајемо. Испоратили смо њихов меч против Бугара и победу која је јако важна за Црну Гору. Знам да нема Јанковића који је одличан играч, све остале познајемо такође. Када сам видео да имате и Савићевића у тиму, уплашио сам се, мислио сам да је Дејо, али то је млађи Савићевић – нашалио се селектор и додао у озбиљном тону- Црна Гора има много квалитетних играчла, веома их ценим.

И Митровић не крије да је добро упознат са квалитетима домаће селекције…

-Црна Гора има костур тима, играче који дуго играју заједно, пре свих Савић и Јоветић, око њих је доста младих играча, све их респектујемо. Имаће велики мотив пред својим навијачима. Имају велики респект са наша стране, али ми смо екипа која увек иде на победу. Надам се доброј утакмици, доброј атмосфери и победи.

Филип Костић није допутовао у Подгорицу због повреде.

-Лоша вест за нас, ради се о упали Ахилове тетиве. Нема потребе да улазимо у ризик, одлука је била да настави са терапијом у клубу – рекао је Драган Стојковић и одговорио на питање новинара које се тиче атмосфере која влада за ову утакмицу. – Чуо сам да ће бити око 11000 гледалаца. Стадион ће, дакле, да буде испуњен до последњег места, што и треба да буде. За нас нема много разлике, све утакмице имају велику важност. Шта очекујем? Па да мој тим буде добар и осваја бодове у квалификацијама. Имамо свој циљ, али да би дошли до циља, требају нам бодови. Победили смо Литванију, сада нас очекује Црна Гора. Биће добар меч, такмичарски, сигурно узбудљив и очекујем све најбоље. Тим? Видећете сутра. Донећу одлуке које су у интересу нашег тима. И те одлуке се доносе трезвене главе са јасном визијом и јасном идејом. Ту визију имам у глави, али сачекајмо док не почне меч. Постоји неколико опција, драго ми је да могу да размишљам у неколико праваца, али састав који се појави, сматраћу да је најспремнији. На крају крајева имамо и пет измена, у зависности од дешавања на терену повлачићемо и потезе – закључио је селектор Србије Драган Стојковић.

Србија од 2000. године није везала две победе на старту квалификација?

-Нисам знао за тај податак, а покушаћемо да срушимо традицију. Наш циљ је јасан. бодови су важни, дошчли смо да се надигравамо и да кроз наш стил игфре дођемо до шпобеде. Исто жели и противник, али учинићемо све да утакмицу решимо у своју корист. Неће бити лако, ко тако мисли, биће у проблему. Свесни смо одговорности и тежине утакмице. Идемо на победу и ту се ништа не мења без обзира на име ривала.