Вести

СРБИЈА ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДАН СПОРТСКИ ОБЈЕКАТ | У КРУШЕВЦУ СВЕЧАНО ОТВОРЕН СТАДИОН "СПОРТСКИ ЦЕНТАР ЈЕДИНСТВО 1936"

27.06.2022.

Свечаним пресецањем црвене врпце данас је Србија постала богатија за још један спортски објекат – стадион „Спортски центар Јединство 1936“ у Крушевцу. Чин отварања уприличили су Министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, заменик председника ФС Србије Ненад Бјековић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. 

„Драги моји спортски пријатељи, хвала граду Крушевцу што сте ми пружили прилику да вас у име ФС Србије поздравим и да се захвалим, јер сте ви град који највише улаже у фудбалску инфраструктуру и терене. Зато сам сигуран да ће Крушевац ускоро бити на фудбалској мапи коју заслужује, не само у Србији, него и у Европи. Верујем да ће на овом терену врло брзо трчати неки нови фудбалски таленти због којих ће Крушевац и Србија имати разлога да буду поносни“, истакао је Ненад Бјековић. 

Свечаности су још присуствовали директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, представници ФК „Црвена звезда“ и ФК „Партизан, ЈП „Коридори Србије“… 

Изградња мултифункционалног спортског објекта „Јединство 1936“ почела је пре тачно годину дана. Намењен је превасходно атлетским и фудбалским такмичењима. Пројекат је успешно реализован захваљујући иницијативи града Крушевца, издвојеним средствима из градског буџета, као и донаторима од којих је ФСС обезбедио травнату подлогу, другу на територији града Крушевца који може да се похвали са четири фудбалска стадиона. 

Иначе, пре свечаног отварања стадиона најбољима из минулих првенстава Окружних лига Расинског округа пехаре, медаље и друга признања уручио је председник ФК Расинског округа Владан Гашић.