А селекција

СПОРТСКИ ЦЕНТАР ФСС У НОВОМ РУХУ | РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ У ДРУШТВУ ЛЕГЕНДИ И РЕКОРДЕРА МОШЕ, БОБЕКА, РАЈКА, ГАЛЕТА, ДЕКИЈА, САВЕ...

11.11.2019.

Просторије Спортског центра ФСС у Старој Пазови од понедељка су оплемењене портретима фудбалера који су обележили историју нашег репрезентативног фудбала. Специјална места на зидовима испред свлачионице припала су рекордерима по броју голова и наступа у државном тиму. Тако су се у друштву ведета нашег фудбала нашли и актуелни репрезентативци који још увек имају прилику да побољшају свој скор и напредују на вечној листи.

Подсетимо да су у изјавама за сајт ФСС, Александар Коларов и Александар Митровић у неколико наврата нагласили да се не оптерећују индивидуалним рекордима и да им је приоритетни циљ да са репрезентацијом Србије изборе пласман на Европско првенство:
„Ја лично немам амбиције да достигнем ни Банета ни Декија ни Саву. Ушао сам у 34. годину, тако да имам јш овај квалификациони циклус, можда и бараж, па ћемо после да видимо. Сигурно да ми је драго што сам се приближио таквим величинама српског фудбала. Ако буде прилике да их престигнем, ок. Али није ми то главна преокупација. Видећемо како се будем осећао, сигурно нећу играти због тога да бих оборио рекорд“ – рекао је Коларов после утакмице против Парагваја.

Бираним речима говорио је  и Александар Митровић…

„Не пада ми на памет да себе поредим са Рајком, Мошом, Савом, Галићем, Бобеком… За мене је огромна част што сам се уопште нашао у друштву таквих ведета. То ми улива мотив да наставим у истом ритму и да својим головима допринесем успеху Србије. Екипа је најбитнија. Боже здравља, рекорди ће доћи сами по себи. Када екипа игра добро, онда се и голови низу као на траци“ – скромно је изјавио Александар Митровић.