Вести

U21 ПРЕД ЕСТОНИЈУ И РУСИЈУ | ФИЛИП СТЕВАНОВИЋ И СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ПОД УПИТНИКОМ, СРБИЈА МОРА ДА СЕ ПОНАША КАО ФАВОРИТ (ВИДЕО)

11.11.2019.

Млада репрезентација Србије почела је припрема за дуеле против Естоније (15.11 – 19,00) и Русије (19.11 – 19,00) у Нишу, селектор Илија Столица дочекао је своје изабранике у хотелу „М“ …

О атмосфери…

-Атмосфера је добра, задовољство је видети све момке и сараднике на окупу, атмосфера је, дакле, онаква каква и треба да буде. Имамо неких кадровских, непредвиђених проблема, што у фудбалу представља реалност, али мало нам ремети, да не кажем, идилу на почетку окупљања.То су ствари које су у фудбалу ипак нормалне и гледаћемо већ данас да их решавамо.

Конкретно…

– Филип Стевановић и Страхиња Павловић имаће данас контролни преглед, али према досадашњим прегледима, нашег и клупског лекара, мислим да ће бити тешко да рачунамо и на једног и на другог за предстојеће утакмице.

О форми…

-Време које имамо је лимитирамо за оно што ми желимо да спроведемо, али доста ствари је урађено на самим утакмицама и добили смо оно што смо желели. Наравно, све би боље било да је и резултат из Пољске то испратио, али неке ствари морамо у ходу и кроз само такмичење да решавамо.

Ниш је домаћин…

-Радујем се што играмо код куће, што смо домаћини у Нишу, јер људи ван Београда немају много прилике да гледају утакмице репрезентације. Надам се и да ћемо имати ватрену подршку, јер сам уверен да ће моји момци квалитетом и борбом да заслуже све те симпатије. Домаћи терен је предност за све нас.

О Естонији…

-Естонија је селекција наслоњена на школу фудбала која је присутна у бившим совјетским републикама. Екипа која се ослања на контра нападе. Упознали смо се са њиховим врлинама и манама.

Очекивања…

-Ја бих био задовољан да момци подигну ниво игре за десет посто у односу на претходне утакмице, јер сам сигуран да било који процес који је обрнут није добар у том смислу. Понашамо се као фаворити, а видећемо какав ће бити резултат.

О Влаховићу …

-Млада репрезентација мора да буде филтер за А тим, филтер у сваком смислу, наравно у играчком смислу, али и на модел понашања сваког репрезентативца. Конкретно, питали сте ме за Дућу Влаховића, разговарали смо, он јасно зна шта треба да уради и на које ствари да утиче, јер његов фудбалски квалитет је неоспоран, одушевио сам се са два његова гола, честитао му …Друге ствари ће сигурно променити, управо због тога да сутра у А селекцији не би имали ситуацију која је морала раније да се решава.

О играчима…

-Ова генерација ће показати врхунски квалитет који има и то ће доћи у неком наредном периоду, недостак је више времена које сви желимо заједно да проведемо – рекао је селектор Илија Столица.

ФОТО. З.МИЛОВАНОВИЋ