Вести

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ | СРБИЈА (U21) ПРОТИВ БРАЗИЛА (U23) У СЦ ФСС, 8. ЈУНА УЗ ДИРЕКТАН ПРЕНОС ТВ АРЕНАСПОРТ

22.05.2021.

Бразил у Београду! Да, добро сте чули. Олимпијска репрезентација Бразила (играчи рођени после 1. јануара 1997. године) гостоваће у Србији и одиграће пријатељску утакмицу против наше У-21 репрезентације, 8. јуна од 21:00 сат у Старој Пазови. Биће то генерална проба за Бразилце уочи старта Олимпијских игара у Токију, на којима као и увек имају велике амбиције и јуришају на једну од медаља.

Подсећамо да ће изабраници селектора Звонка Живковића, два дана пре овог дуела, имати још једну јаку проверу, против вршњака из Русије. Та утакмица игра се такође у Старој Пазови, 6. јуна са почетком у 18:00 сати. Обе утакмице наше младе репрезентације директно ће преносити ТВ Аренаспорт.

„У последњих десетак дана био сам у сталном контакту са људима из бразилске федерације. Они су због проблема са короном отказали један турнир у Аустрији и имали су дилему где ће да спроведу овај завршни део припрема за Олимпијске игре. У сарадњи са једном спортском агенцијом, понудили смо им сјајне услове у Србији и они су са задовољством прихватили. Захваљујем се ФК Војводина и граду Новом Саду који су нам изашли у сусрет и омогућили Бразилцима да тренирају на стадиону Карађорђе. Нама је велика част што ћемо угостити једног таквог гиганта светског фудбала, а сигуран сам да ће и наши момци имати огроман мотив да се у што бољем светлу супротставе једном од фаворита за освајање златне олимпијске медаље. Не треба заборавити да ће бразилски тим чинити три године старији играчи и да ће имати право и на три бонус играча, али верујем да ће пулени Звонка Живковића имати снаге и квалитета да два дана после меча са Русијом пруже достојан отпор још једној изузетно квалитетној екипи као што је олимпијска селекција Бразила“ – изјавио је за сајт ФСС директор млађих категорија Никола Лазетић.