Вести

U21 У ПИРОТУ, НАВИЈАЧИ ДОЛАЗЕ НА ТРЕНИНГ ДА ПОДРЖЕ "ОРЛИЋЕ" ПРЕД МЕЧ СА РУСИЈОМ | СЕЛЕКТОР ИЛИЈА СТОЛИЦА О ПОБЕДИ ПРОТИВ ЕСТОНИЈЕ И ЗНАЧАЈУ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ МЕЧА

16.11.2019.

Млада репрезентација Србије (U21) остварила је очекивану победу против Естоније – 6:0(3:0) и све мисли сада су окренуте мечу са Русијом (19.11 – 19,00) у коме важну улогу може да одигра и нишка публика на стадиону „Чаир“. А после високе победе и сјајне игре у сусрету са Естонијом, интересовање за дуел са Русијом је порасло а томе у прилог и најава из Пирота где се очекује велики број навијача на стадиону Радничког (недеља – 12,00) где ће изабраници селектора Илије Столице одржати тренинг.

После меча са Естонцима селектор Илија Столица говорио је о убедљивој победи, предстојећем мечу са Русијом, Нишлијама и њиховој помоћи да се савлада велики ривал на путу ка Првенству Европе…

„Честитам момцима на изузетно квалитетној игри и заслуженој победи. Јесмо играли против екипе која на папиру важи за аутсајдера, али је та Естонија имала само бод мање од нас пре ове утакмице и само један пораз у досадашњем току квалификација. Ову победу поклањамо нашем Николи Чумићу који је протеклих дана преживео тешке тренутке због породичне трагедије и губитка брата Немање“.

„За мене је јако важно што смо од самог старта утакмице успели да наметнемо наш стил игре и што смо врло брзо решили питање победника. Ово је најбоља позивница Нишлијама и свим љубитељима фудбала широм Србије да у уторак дођу на Чаир да нас подрже у једној од најтежих утакмица у овом циклусу квалификација. Русија је избила на прво место и доказала да има веома јаку екипу. Већ смо одрадили неке сегменте анализе, играчима представљамо противнике од утакмице до утакмице. Довољно смо упознати са манама и врлинама Русије, али је још важније да смо ја и стручни штаб после ово три утакмице стекли јасну слику о потенцијалу свих момака које имамо на располагању“.
„Не изненађује ме резултат утакмице између Пољске и Бугарске јер од почетка квалификација говорим да је ово најтежа и најуједначенија група. Бугари су на претходних пет утакмица примили само један гол и то од нас. Биће ту још изненађења свакако и неизвесност ће трајати до последњег кола“.
„Не пада ми на памет да издвајам појединце, ми смо колектив и само тако можемо до нашег циља. Дејан Јовељић је урадио оно што је у опису његовог посла, тресао је мрежу и отворио нам врата победе. Браћи Илић је пријало да играју на стадиону на коме се осећају као код куће, али исто тако је свима нама пријало у Нишу и увек прија када играте пред својим навијачима. Момци зраче оптимизмом, свесни су сада још више свог квалитета и постоје сви предуслови да у уторак одиграмо још једну одличну утакмицу“.