Вести

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ У ХУМАНИТАРНОЈ МИСИЈИ | ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ЗА ДЕЦУ НИША

28.05.2021.

 

Истог дана када је објавио списак играча за утакмице против Јамајке и Јапана, селектор А тима Србије Драган Стојковић имао је низ активности у родном Нишу. Један од најбољи фудбалера Србије свих времена, каријеру је почео у нишком Радничком, а захваљујући феноменалним партијама и вансеријским потезима у првенству Југославије и Купу УЕФА, скренуо је пажњу Црвене звезде и касније исписао историју српског, европског и светског фудбала.


Стојковић је у петак посетио матичну Општину Палилула, као и Фудбалски савез Ниша, али је најважнији део посете везан за Јавну предшколску установу „Пчелиц“а, у којој се селектор Србије појавио са предивним поклонима за оне најмлађе. У присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и градских већника Марије Ранђеловић и Александра Стојичића, Стојковић је поделио три тоне Бамбијевог плазма кекса које су отишле на три различите адресе – Заводу за васпитање омладине, Дому за децу и омладину „Душко Радовић“ и Јавној предшколској установи „Пчелица“. На поклонима за најмлађе селектору су се захвалили Светлана Митић, директорка Јавне предшколске установе „Пчелица“, Лука Гашевић, директор Дома за децу и омладину „Душко Радовић“ и Јелена Алексић „директорка Завода за васпитање омладине.

Драган Стојковић поклонио је дрес Србије градоначелници Ниша, Драгани Сотировски…

„Ово је најлепши број (10) за најбољу и најлепшу градоначелницу“ обратио се селектор Србије првој жени Ниша и још једном  подсетио колико му је драго што је имао прилику да у улози селектора дође у посету свом родном граду.

Селектор Србије био је гост и Фудбаласког савеза Ниша, где су га дочекали први човек ФС РИС Новица Тончев и генерални секретар ФС РИС и уједно први човек градског фудбалског савеза, Хаџи – Иван Ђорђевић.