А селекција

Селектор Славољуб Муслин позвао 18 играча за дуел против САД у Сан Дијегу, 29. јануара

17.01.2017.

Селектор Србије Славољуб Муслин објавио је списак играча за пријатељски меч против селекције САД у Сан Дијегу, 29. јануара. На списку се налазе играчи из домаћег шампионата, јер се меч не игра у ФИФА термину. Србију ће представљати голмани Филип Манојловић (Црвена звезда) и Огњен Чанчаревић (Радник, Сурдулица), играчи Никола Мараш (Рад), Лазар Јовановић (Борац, Чачак), Владимир Ковачевић (Војводина), Немања Ћаласан (Спартак), Марко Клисура (Бачка), Никола Ћирковић (Вождовац), Немања Милетић (Партизан), Марко Јевтовић (Партизан), Стефан Панић (Металац), Јован Ђокић (Јавор), Марко Гобељић (Напредак), Александар Палочевић (Војводина), Енвер Аливодић (Нови Пазар), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Марко Мркић (Раднички, Ниш) и Саша Јовановић (Младост, Лучани).
-У случају неких непредвиђених околности, односно повреда, имамо и неколико играча у резерви који исто тако могу да одговоре обавезама у овом мечу – истиче селектор Славољуб Муслин.
На списку се налази 18 играча, а жеља селектора је да сви добију прилику.
-Не би било фер према клубовима да им узимамо играче са припрема, а да не играју у Сан Дијегу. Имамо право на шест измена, тако да ће практично сви добити шансу.
Сви клубови Суперлиге имаће једног или више играча у мечу са Американцима.
-Само ће Црвена звезда, Партизан и Војводина имати по двојицу играча, а једино Чукарички неће имати „представника“ у Сан Дијегу. Замолили су нас да им изађемо у сусрет, јер су недавно променили тренера. И разумели смо их.
Окупљање играча планирано је за 23. јануар у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.
-Одрадићемо неколико тренинга како би се играчи навикли на наш систем рада, али и како би се они боље „упознали на терену“. Имаћемо и неколико тренинга у Сан Дијегу где нас свакако очекују много бољи временски услови.
За разлику од наше селекције САД ће практично играти у нaјачем саставу.
-Њихови репрезентативци наступају у МЛС лиги, готово да немају „странце“ у екипи.Ми, ипак, гледамо себе, желим да видим квалитет момака из наше лиге, начин на који ће се адаптирати. И ако се неко од њих наметне добром игром, зашто се не би нашао и на списку за меч са Грузијом у марту.Идемо, дакле, у Америку да оставимо добар утисак, постигнемо добар резултат – рекао је Славољуб Муслин.