Вести

СЕЛЕКТОР КОШАРКАШКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ У ПОСЕТИ СЦ ФСС | СВИ МИ ИЗ СВЕТА СПОРТА МОРА ДА СМО ПОНОСНИ ШТО СРБИЈА ИМА ОВАКО НЕШТО (ВИДЕО)

06.04.2022.

 

Предивна сцена у среду у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Један уз другога, селектори наше фудбалске и кошаркашке репрезентације, Драган Стојковић и Светислав Пешић.
Стратег српских кошаркаша је заједно са директором мушке сениорске репрезентације Драганом Тарлаћем посетио Кућу фудбала и уверио се у каквим условима њихове колеге фудбалери раде, тренирају и припремају се за важне утакмице.
Уважени гости обишли су све просторије: прес-салу, свлачионице, спа-центар, теретану, дворану за футсал, конференцијску салу, ВИП просторије, кафић, ресторан и собе у хотелском делу комплекса.
”Утисци су ми феноменални. Не знам да ли да будем одушевљен или да вам завидим због свега што сам видео. Али, имајући у виду да је све ово урађено за потребе спорта и добрих резултата наших фудбалских селекција, онда морам да будем поносан. Дуго сам у тренерском послу, обишао сам многа места и видео фантастичне спортске центре, али ово превазилази сва моја досадашња искуства. Заиста сви људи који се баве спортом треба да буду поносни што у Србији постоји један овакав комплекс” – није крио одушевљење Светислав Пешић у изјави за сајт ФСС, потврдивши да би један сличан центар био од велике користи и кошаркашкој репрезентацији наше земље:
 ”Свакоме би овакав камп био од користи. Пут до тога није нимало једноставан. Сигуран сам да су и чланови фудбалске организације морали да уложе огроман труд и велика средства да би изградили своје гнездо. Ми смо са великим задовољством прихватили Пиксијев позив да обиђемо просторије у Старој Пазови, али бих волео да дођу и тренери и селектори из свих других спортова и да виде шта је све потребно да би се постигли врхунски резултати. Да не хвалимо превише, плашим се да се колеге из ФСС не уобразе. Али, верујте ми на реч, ово су услови на нивоу једног Реал Мадрида, Барселоне и минхенског Бајерна. Знам врло добро о чему причам, јер сам радио у тим клубовима, знам како су организовани и у каквим условима функционишу. Пикси каже да недостаје још само базен на отвореном, ја бих рекао да вам ништа не фали. Све је скоцкано перфектно и сада ми је јасно зашто сте се пласирали у Катар. У модерном спорту није довољно имати доброг тренера и квалитетан играчки кадар. Врло је важан менаџмент који прати спортски сектор и који обезбеђује услове за рад. Знате и сами да играчи који бране боје репрезентације наступају у врхунским европским клубовима и да су навикли на идеалне стандарде. Веома је битно што и овде са националном тимом раде у сличним условима и немају чега да се постиде. Онако најискреније, свака вам част” – импресионирано је констатовао Светислав Пешић.
Драган Стојковић је уз помоћ руководилаца Савеза Ненада Бјековића и Јована Шурбатовића, као и свог најближег сарадника Стевана Стојановића, био прави домаћин гостима из кошаркашке репрезентације:
”Представља ми велико задовољство што су овако еминентне личности дошле у посету Спортском центру фудбалског савеза Србије. Пешић и Тарлаћ су велики асови српског спорта, људи који на феноменалан начин репрезентују нашу кошарку и веома нам импонује што се пуни утисака враћају из Старе Пазови. Увек је лепо дружити се шампионима. Данашњи догађај је најбољи показатељ да у српском спорту влада сјајна атмосфера. Ми навијамо за кошаркаше, они су свим срцем уз фудбалере и то је предивна ствар. Ова година је пуна изазова за два наша најпопуларнија спорта. Кошаркаше у септембру очекују изазови на Европском првенству, нашу репрезентацију најпре Лига нација, а у новембру и децембру мечеви на Светском првенству у Катару. Надам се да је то прилика за нове победе и нова славља наших навијача” – рекао је Стојковић и у шаљивом тону додао:
”Жао ми је што није било времена за једну партију стоног тениса са Каријем Пешићем. Он се хвали да је баш добар, мада се не бих кладио на његову победу. Нисам ни ја лош са рекетом у руци. Када следећи пут дођу у Стару Пазову, организоваћемо меч па ћемо да видимо ко је бољи”.

У сјајној атмосфери и ведром расположењу током сусрета великих пријатеља нису изостали и пригодни поклони. Пешић је уручио Стојковићу плави кошаркашки дрес са бројем 10, а стратег Орлова је узвратио са дресовима фудбалске репрезентације и презименима ’Пешић’ и ’Тарлаћ’.
”Шта бих дао да имам овакве услове за рад са кошаркашком репрезентацијом” – рекао је Пешић Стојковићу на крају посете и искористио прилику да колеги из фудбалског тима уручи књигу о свом животном путу и професионалној каријери.