Вести

U17 ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У ИЗРАЕЛУ | СРБИЈА У ГРУПИ Ц СА ШПАНИЈОМ, ТУРСКОМ И БЕЛГИЈОМ, ПРВИ МЕЧ СА БЕЛГИЈОМ 17. МАЈА

06.04.2022.

Кадетска репрезентација Србије ((U17) остварила је велкики успех пласманом на Првенство Европе које се одржава у Израелу од 16. маја до 1. јуна, а данас су „орлићи“, после жреба у израелском граду Херзлији, добили и ривале: у Групи Ц Србија ће играти против Шпаније, Турске и Белгије. Жребу су присуствовали селектор Радован Кривокапић и тим менаџер Душан Гелић.

Изабраници селектора Радована Кривокапића имали су два веома успешна квалификациона круга. У првом су за ривале имали Хрватску, Бугарску и Лихтештајн, а у директном мечу са Хрватском остварили су пласман у елит рунду. У другом, завршном кругу квалификација домаћин турнира била је Словенија, а ривали још Турска и Велс. И после много узбуђења, али пре свега показаног квалитета и карактера, Србија је завршила турнир као првопласирана селекција испред Турске и Словеније. Следи одлазак на ЕУРО U17 и прилика да се Кривокапићеви кадети измере са најбољима на континенту.

РАСПОРЕД

СРБИЈА – Белгија, 17. маја

СРБИЈА – Турска , 20. маја

СРБИЈА – Шпанија, 23. маја

Србија се укршта са Групом Д у којој се налазе Данска, Португал, Шкотска и Шведска, а мечеви су на програму 26. маја. Полуфинале је на програму 29. маја, а финални сусрет 1. јуна.