СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ, ЈУНАК МЕЧА ЈОВАН ЛАЗАРЕВИЋ И СЈАЈНИ МАРКО ПРШИЋ | ЧЕСТИТКЕ ИГРАЧИМА, ЗАСЛУЖИЛИ СУ ДА ИГРАЈУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ (ВИДЕО)

09.12.2020.

Србија је сила у футсалу, а нова потврда тога је пласман на Првенство света које се игра у Литванији идуће године. Финска је поражена после два меча у баражу (1:0 у Крагујевцу, 5:5 у реваншу у Ванти), а селектор Горан Иванчић није крио одушевљење због фантастичног успеха.

-Прво полувреме је било очајно, присутна је била велика нервоза. Постигли смо гол на време и уместо да после тога одрадимо све како треба, увукла се нека нервоза, а Финци су кренули на све или ништа. Рано смо ушли у бонус са фауловима и то нам је направило велики проблем. Блистао је тада Момчиловић, одбранио онај ударац и то је можда био кључни моменат. Други део је потпуно другачији, вратили смо у игру, контролисали је. Створили смо велики број прилика које смо промашили, а на оваквим утакмицама то може скупо да кошта. До краја меча играч – голман, то може да одведе утакмицу на било коју страну, опет смо промашили неке прилике, али момци су били прави када је било најважније. У оваквим утакмицама се расте, сазрева. После свега заслужили смо пласман на Првенство света, после тешких група у Паризу, затим у Нишу, па ова два меча, момци су заслужили да играју на Светском првенству, они су заслужни за све ово – рекао је Горан Иванчић.

Јунак меча био је феноменални Јован Лазаревић, стрелац три гола…

Стрелац златног гола у Крагујевцу, али и првог гола у Финској био је сјајни Марко Пршић…

-Јако тешка, јако чудна утакмица. Жао ми је што нисмо победили и овде, али нема везе, невероватан је успех бити међу шест европских селекција које су оствариле пласман на Светско првенство. У ову генерацију није веровало много људи, али момци су показали свима који квалитет поседују. Драго ми је због целе екипе и мислим да у Литванији можемо далеко да догурамо – рекао је Марко Пршић.