А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | ПРЕДИВНО ВЕЧЕ ЗА НАС, БРИЉАНТНА ИГРА, РЕЗУЛТАТ ТАКОЂЕ, ДРАГО МИ ЈЕ ЗБОГ ДЕЦЕ, ХВАЛА ИМ НА СВЕМУ ШТО СУ УРАДИЛИ ВЕЧЕРАС ЗА НАС (ВИДЕО)

25.09.2022.

Сјајно издање и убедљива победа Србије у мечу са Шведском и наравно задовољно лице селектора Драгана Стојковића. Није први човек националног тима био шкрт на речима  када је после меча делио похвале на рачун својих изабраника.

“Видело се још једном да Митровић и Влаховић могу да играју заједно. Много се жртвују за тим. Митровић је постигао три гола, а Влаховић је одиграо бриљантну утакмицу и без гола. Играо је као змај! Нема везе што није постигао погодак, јер се кретао сјајно, улазио у шеснаестерац, показао посвећеност на високом нивоу. Њих двојица се разумеју јако добро, стална су опасност по одбране, у сваком тренуту”, истакао је селектор.

Поново бриљантна партија Митрогола и мала брига због повреде, па је питање да ли ће бити спреман за меч одлуке за прво место против Норвешке у уторак.

“Митровић је добио ударац, али знајући њега, не верујем да ће пропустити утакмицу па макар имао болове. Он даје себе сто одсто, надам се да није ништа озбиљно. Имамо још неколико дана, видећемо. Незгодан је ударац, али морају да га туку мало, дао им је три гола”.


Много похвала добио је и везиста Саша Лукић, стрелац фантастичног гола за 4:1.

“Све ово што се дешава са њим и овај прелепи гол, све сам то ја знао. Да поседује фантастичне квалитете као фудбалер, озбиљан је момак, имам пуно поверење у њега, његову игру, фудбалску интелигенцију. А, ово вечерас је била фудбалска дисертација! Феноменално. Још када постигнете онако прелеп гол, то не може свако. Одиграо је докторски и без поготка, а није му први пут”.

Не крије Стојковић да је задовољан и игром одбране без обзира на примљени гол.

“Одбрана, врло коректна, игра врло стабилна. Драго ми је због дебитанта Бабића, играо је зрело, као на тренингу у захтевима у игри. Урадио је све на одличан начин”.

Генерално, Драган Стојковић је одушевљен игром Србије против Шведске, уосталом као и сви они који су били на стадиону, али и поред малих екрана.

“Мислим да је предивно вече за нас, бриљантна игра, резултат такође. Показали смо стил игре који ми гајимо и желимо и даље да показујемо. Примљени гол нас није пореметио, напротив, дао нам је додатни мотив да наставимо са лепим акцијама, пас игром и то је дало резултат. Сви су уживали, поготово клинци и мени је много драго због њих, да ће ово вече памтити као прелепо сећање. Хвала им на свему што су урадили за нас вечерас”.

Сада је фокус на Осло и Норвешку. И питање које се само намеће, како зауставити Халанда?

“Нисам превише размишљао о Ослу, само о овој утакмици што је сад за нама. Следи изазов у Норвешкој, имамо времена да се припремимо на најбољи начин. Халанд? Ја не играм, то морате да питате играче како да га зауставе (смех). Морамо да будемо обазриви, са високом концентрацијом све време. Сигурно га нећемо маркирати, играћемо зону, надам се да ћемо успети да га неутралишемо”, поручио је Драган Стојковић.