А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | БИЛО ЈЕ ОВО ЛЕПО ВЕЧЕ ЗА ФУДБАЛСКУ СРБИЈУ

25.03.2023.

Србија је остварила важну победу на старту квалификација за Првенство Европе које се 2024. године одржава у Немачкој. Селектор Драган Стојковић обратио се медијима после меча…

-Као тренер волео бих да увек буде овако. Да победимо 2:0 и не примимо гол. Сваког тренера радује када не примите гол, а победите. Задовољан сам успешним стартом у овим квалификацијама, остварили смо оно што смо желели – рекао је селектор Србије.

Било је нових играча у нашој селекцији, Ераковић, Јовељић, Самарџић…

-Они су заслужили да се нађу на терену и дају допринос овој победи. Имамо свеже крви, они су у годинама када их очекује лепа фудбалска будућност. Драго ми је да могу да рачунам на све њих. Похвале за игру и понашање, озбиљно схватање обавеза.

Црна Гора је победила у Бугарској…

-Нисам изненађен њиховом победом. Они су квалитетна репрезентација. Имамо довољно времена да анализириамо тај меч. Мени је најважније да се наши играчи добро одморе и спремно дочекамо ту утакмицу која нас очекује већ за три дана.

Излазак Тадића…

-Мислим да смо рутински победили, имали су и они две добре ситуације, али желели су и они да се покажу. Углавном добро је, небитно да ли је 2:0 или 3:0 јер пред нама је нова утакмица, нови изазов. Знамо шта нам је чинити, знамо шта треба да радимо. Драго ми је понављам због млађих играча, примера ради Ераковић је одиграо перфектну утакмицу…Добро се све завршило, важно је нагласити да је одбрана у овом саставу први пут играла. Нисмо примили гол и то је такође важно, поред голова које смо постигли. Планирали смо три бода и то смо остварили.

Деби Лазара Самарџића…

-Прва утакмица и деби није баш увек пријатaн. Сећам се и мог дебија…Мислим да је био довољно сконцентрисан да не упадне у неки страх. Све је ово за њега ново и све ће у будућности за њега бити лакше. Врло интелигентна игра, интелигентни пасови, честитам му на дебију и верујем да ће још много, много утакмица одиграти за Србију. На крају желим да се захвалим на подршци, било је много навијача, било је ово лепо вече за фудбалску Србију – закључио је селектор Драган Стојковић.