А селекција

ОРЛОВИ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ КРЕНУЛИ КА НЕМАЧКОЈ 2024.

24.03.2023.

 

Први меч и прва победа на путу до Немачке 2024. године. У лепом амбијенту нашег највећег стадиона, Србија је савладала Литванију – 2:0 (1:0) и са три бода отворила квалификације за Првенство Европе.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Тадић 16, 2:0 Влаховић 53. Стадион: Рајко Митић. Судија: Лоренс Висер (Белгија).

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Ераковић, Гудељ, Павловић, Живковић (81. Миленковић), Грујић, Лукић (72. Илић), Костић, Тадић (72. Самарџић), Влаховић (63. С. Милинковић – Савић), Митровић (81. Јовељић). Селектор Драган Стојковић

ЛИТВАНИЈА: Барткус, Ласицкас, Коловас, Гидрваинис, Бенета (86. Баравикас), Шимкус,  Чернич, Гинеитис (80. Романовскиј), Голубицкас (62. Сливка), Јанкаускас (62. Новиковас), Палаускас (80. Лаукжемис). Селектор Едгарас Јанкаускас

Орлови су доминирали током већег дела сусрета, имали иницијативу, стварали шансе и на крају сасвим заслужено остварили важну победу. Водећи гол постигао је капитен Душан Тадић, после сјајне асистенције, повратне лопте Филипа Костића. Било је до краја првог дела игре још прилика, једном су запретили и гости, али резултат се није мењао.

У наставку слична прича, поново доминација, али своју шансу тражили су и Литванци. Да не буде ипак неизвесности потрудио се поново капитен Душан Тадић, само сада асистенцијом. Улогу реализатора преузео је Душан Влаховић. Важан гол за миран сан. А детаљ вредан пажње забележен је у 72. минуту игре. За Србију је дебитанстки наступ уписао Лазар Самарџић, заменио је аса чији дрес већ година љубоморно чува, Душана Тадића.

До краја меча резултат је могао бити и убедљивији, али селектор Драган Стојковић има доста разлога да буде задовољан. И игром и резултатом. Наредни меч у квалификацијама за Првенство Европе Србија игра 27. марта у Подгорици, против Црне Горе која је у првом колу славила у Бугарској (1:0).

 

АПЛАУЗ И МИНУТ ТИШИНЕ ЗА МИХАЈЛОВИЋА

Србија се још једном поклонила прерано преминулом Синиши Михајловићу. Најпре велики аплауз свих присутних, а затим и минут ћутања за легендарног аса српског и југословенског фудбала.

ПОДРШКА ДЕЦЕ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ

Орлови су још једном имали огромну подршку са источне трибине нашег највећег стадиона. У организацији Фудбалског савеза, бројне школе фудбала из целе Србије, испуниле су источну трибину и били поново најбучнија публика, прави ветар у леђа Тадићу и саиграчима.