А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПОСЛЕ МЕЧА СА ЦРНОМ ГОРОМ | ДВЕ УТАКМИЦЕ, ЧЕТИРИ ГОЛА И ШЕСТ ОСВОЈЕНИХ БОДОВА, ТО ЈЕ ОНО ШТО МОРА ДА НАС РАДУЈЕ

27.03.2023.

Два меча, две победе и лидерска позиција на путу до Немачке 2024. Србија је сјајно започела и завршила мартовски циклус квалификација за Првенство Европе. Прво победа против Литваније (2:0), а затим истоветан резултат и на тешком гостовању у Црној Гори.

-Видели смо фантастичну утакмицу са обе стране, пуно агресивности, јаког темпа, садржајна утакмица, веома садржајна. Црна Гора је изузетно квалитетна екипа коју ценимо и респектујемо, али резултат је тај који показује на крају како су текле ствари. Ми смо дошли са амбицијом да победимо и план смо остварили. Није било лако, велико искушење, али на крају победа – рекао је селектор Стојковић и наставио.- У наставку смо морали нешто да мењамо, у нападачком смислу нисмо били довољно убојити, измене су биле у правом моменту. Када видите неке ствари да не иду, онда треба да реагујете. Оно што је за нас битно, били смо стрпљиви, знали смо да ће доћи до шансе и егзекуције, једино нисам знао у којем минуту. Можемо да будемо задовољни.

Одбрана је била у појединим тренуцима на искушењу?

-Ту имамо проблем што и противник хоће да игра, жели да постигне гол. Али колико видим, нисмо примили гол. Резултат 0:2 на тешком гостовању мора да нас учини задовољним. Црна Гора је била агресивна, угрозили су нас неколико пута. Ово је била такмичарска утакмица, сваки противник може да направи проблем.

Влаховић је постигао два гола?

-Ми знамо одлично квалитете Влаховића, ово су биле неке тактичке замисли. Драго ми је због њега, веома је важно за центарфора да постиже голове. А њему су они потребни. Предвидели смо неке ствари у припреми меча, испало је добро што је Влаховић имао 45 минута, а не 90 минута.  Црна Гора? Ако наставе са оваквим издањима, свакоме могу да направе велики проблем. Резултати у групи? Ми идемо својим путем корак по корак. Две утакмице, четири гола, шест бодова и то је оно што нас радује. Веома задовољно и мотивисано чекамо јунски дуел са Бугарском. Србија је показала да зна да игра такмичарски и осваја бодове. Стрпљиво смо чекали шансу и дочекали је. Атмосфера? Људи су дошли да гледају утакмицу, свако жели да победи. Одлична атмосфера, честитам и на понашању и навијању. Лепа представа и на терену и на трибинама. Виђена је велика енергија – закључио је Драган Стојковић.