Вести

СА ПАНАМОМ НАМ СУЂЕНО НЕРЕШЕНО

29.01.2021.

СТАДИОН: Ромел Фернандез у Панама Ситију. Играно без присуства публике.

ПАНАМА: Меија, Паласиос, Милер, Грифит, Јанис (од 90. Вега), Катуји, Диаз (од 69. Пеналба), Муриљо, Рамос, Винс (од 87. Родригез), Акоста (од 58. Идеји).

СРБИЈА: Поповић (од 83. Гордић), Стојковић, Андрејевић, Гајић, Урошевић (од 61. Јевремовић), Радин (од 61. Влалукин), Нишић (од 61. Пејић), Туфегџић (од 46. Човић), Лукић (од 72. Алексић), Вукадиновић, Бирманчевић.

Репрезентација Србије поново је играла са Панамом нерешено – 0:0 као и 31. маја 2014. године када смо са тада најбољим тимом играли у Чикагу – 1:1. Селекција сада састављена од играча Суперлиге, без већег репрезентативног искуства, одиграла је један солидан меч са учесником последњег Првенства света у Русији. Са овим исходом и ремијем у мечу са Доминиканском Републиком, играчи за које ће, као и њихове клубове, све ово представљати велико искуство,  стављају тачку на северноамеричку турнеју и  враћају се у земљу како би се припремили за наставак суперлигашких мечева.

У првом делу игре није било прилика практично све до пред сам крај када је Вукадиновић био у прилици да озбиљније угрози голмана Панаме, али лопта је завршила далеко од гола. До тада је Србија имала већи посед лопте, али поново је недостајало више идеје у завршници, неки завршни пас који би натерао домаћина да уђе у проблем. С друге стране Панама је претила углавном из контранапада, имала је у уводним минутима можда и најбољи покушај, упутила је још неколико удараца, али без озбиљније опасности по мрежу Поповића.

Наставак је одмах донео добру прилику домаћину, после беспотребног прекршаја Урошевића на око 20 метара од гола наше репрезентације. Покушао је Муриљо из слободног ударца, али лопта је завршила преко гола. У 52. минуту одлична прилика за наш састав, Бирманчевић је упутио добар центаршут, али Лукић је промашио лопту у изгледној ситуацији. Пет минута касније Бирманчевић је ушао у шеснаестерац Панаме, један од играча је, стекао се утисак, непрописно стартовао, могао је судија да покаже на 11 метара, али није се чула пиштаљка.

Играо се 61. минут када је Илија Столица извршио троструку измену како би освежио наше редове.Пет минута касније Панама је имала можда и најбољу прилику, после прекида и велике гужве, Поповић је спасио већ виђен гол.

До краја меча није више било неких прилика, Гордић је заменио одличног Поповића, а Србија је са играчима који наступају у Суперлиги остварила са Панамом исти резултат (реми, али без голова) као и 2014. када смо у Чикагу играли са најбољим саставом 1:1.