КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ФУТСАЛ ЕУРО | ДОБРА СРБИЈА У РЕМИЈУ ПРОТИВ РУМУНИЈЕ У ТЕМИШВАРУ

28.01.2021.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Фелипе Оливеира 2:49, 1:1 Ракић 9:49, 1:2 Томић 11:47, 2:2 Сави Валадарес 19:10. Дворана „Константин“ у Темишвару.

РУМУНИЈА: Тонита, Фелипе Оливеира, Риберио, Савио Валадерес, Пауло Фереира. Ланћу, Ф.Матеи, М.Матеи, Илас, Стоика, Краћун, Шоц, Маниа, Панзару.

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Пршић, Петров, Симић. Вулић, Алексић, Стојчевски, Поповић, Рамић, Томић, Лазаревић, Стојковић, Милосављевић.

Одличан старт Орлова у првом колу квалификација за пласман на Првенство Европе и реми са Румунијом у Темишвару – 2:2 (2:2). Изабраници селектора Горана Иванчића пружили су добру партију, поготово у другом делу игре када су апсолутно заслужили тријумф, јер су пропустили велики број прилика.

Румуни за које у стартној постави практично играју „странци“, боље су ушли у меч и први су дошли у вођство. Ствари су ипак брзо дошле на своје место, када су Ракић и Томић режирали потпуни резултатски преокрет. У смирај првог полувремена домаћин је стигао до изједначења, показало се касније, и коначног исхода меча.

Србија је деловала у наставку далеко убедљивије, имала далеко већи посед лопте, а Ракић у два наврата и Томић, могли су да донесу предност и победу Орловима, али сјајни Тонита на голу Румуна сачувао је бод својој репрезентацији. После свега утисак је да смо бољи састав од Румуније и да са далеко више оптимизма настављамо квалификације. Трећег фебруара Србију чека други меч у групи, ривал је Босна и Херцеговина у Новом Саду.