Вести

ПРИЗНАЊЕ ИЗ РУКУ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ | МОМЧИЛУ МАРИЋУ СРЕБРНА МЕДАЉА ЗА ЗАСЛУГЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

01.12.2020.

Председник Републике Србије, Александар Вучић, свечано је данас уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Одликовања су уручена за ангажовање на спровођењу мера за спречавање ширења заразне болести COVID – 19 и помоћи цивилном становништву. Медаље су им додељене поводом Дана примирја у Првом светском рату, као и поводом 21. годишњице битке на Кошарама.
За заслуге у борби против коронавируса, Сребрном медаљом одликован је и заставник прве класе Момчило Марић, начелник сервиса за одржавање ВМА, иначе Комесар за такмичење женских лига ФСС.

Обраћајући се одликованима, Александар Вучић је поручио да они нису више само заставници, капетани, потпуковници, пуковници и генерали, већ су од данас носиоци државних признања и да сваки од њих сада о томе мора да води рачуна на сваком месту.

„Ви сте посебни, доказали сте се својој држави и народу, а то цео живот морате да испуните обавезношћу и одговорношћу“, подвукао је председник, замоливши добитнике да са поносом носе своја одликовања.

Вучић је казао да се ради о важним и вредним одликовањима, не у материјалном, већ људском смислу, које говоре о томе колико су својим радом и делима задужили отаџбину Србију.

„Ми не дајемо много одликовања, али у тешким временима се увек покажу они који су највреднији и који заслужују да од државе добију захвалност“, нагласио је он.

Вучић се захвалио на труду, раду, посвећености добитника признања и истакао да су одликовања нешто што остаје увек њиховим породицама на понос, јер је држава умела да препозна и одликује за величанствена и изузетна дела.

„Ваша деца и сви око вас могу да се угледају на ваша дела. Желим вам да имамо нешто лакша времена, да морате нешто мање труда и храбрости да улажете. Али сам сигуран да ћете знати на најбољи начин да одговорите на све одговорности и изазове“ рекао је председник Србије, Александар Вучић.

Честитао им је још једном на одликовањима и рекао да држава не очекује ништа мање од њих у будућности. Додели одликовања присуствовали су министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.