А селекција

ЕВРОПСКИ ПРВАК ПОБЕДИО НА „РАЈКУ МИТИЋУ“

07.09.2019.

Репрезентација Србије поражена је од актуелног првака Европе и победника Лиге нација, селекције Португала, у четвртом мечу квалификација за пласман на Европско првенство – 2:4(0:1). Наредни меч Орлови играју 10.септембра у Луксембургу.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Карваљо 42, 0:2 Гуедеш 58, 1:2 Миленковић 67, 1:3 Роналдо 80, 2:3 А.Митровић 85, 2:4 Б.Силва 86. Београд. Стадион: „Рајко Митић“. Судија: Џунејт Чакир (Турска).Жути картони: Максимовић, Коларов (Србија), Р,Дијас, Карваљо (Португал).

СРБИЈА: Дмитровић, Миленковић, Максимовић, Настасић, Коларов, Миливојевић (од 87. Јовић), Матић, Лазовић (oд 59. Љајић), Тадић, А.Митровић, Костић (од 83. Катаи). Селектор Љубиша Тумбаковић.

ПОРТУГАЛ: Руи Патрисио, Семедо (од 65. Кансело), Фонте, Р.Дијас, Гереиро, Данило, Б.Фернандеш (од 85. Мутињо), Карваљо, Б.Силва, Роналдо, Гуедеш (од 70. Феликс). Селектор Фернандо Сантош

Први део игре припао је резултатски Португалу, али по свему виђеном Србија је заслужила много више. Имали су гости већи посед лопте, међутим праве опасности по гол Дмитровића није било. С друге стране Србија је имала неколико добрих прилика које су долазиле с леве и десне стране, али недостајао је тај прави последњи пас. И у тренуцима када смо мислили да је Руи Патрисио близу капитулације, савладан је Марко Дмитровић. Била је то на око безазлена ситуација, уследио је центаршут с десне стране, створио се букет на неких пет,шест метара, Дмитровић није успео први да дође до лопте која је пала на земљу а најсрећнији и најсналажљивији био је Карваљо. Гол у невреме, гол у сам смирај првог полувремена. Заслужили смо више, али на одмор смо отишли са минусом.

У наставку је било много више узбуђења. После неколико прилика у најави на обе стране, Португал је дошао до другог гола. Гуедеш је све сам урадио, изборио се за простор а онда гађао горњи десни угао нашег гола. Дмитровић није могао ништа да уради. У игру је ушао Љајић уместо Лазовића, а после ударца са угла који је извео Тадић највишу у скоку је био Миленковић и вратио нам наду. Само минут касније Љајић је упутио одличан ударац ка мрежи Патрисиа али лопта је прохујала изнад пречке. Играла је Србија много агресивније и са више ризика, а Португал се углавном ослањао на контре, јер у међувремену је мењао и Сантош, у игру увео Феликса уместо Гуедеша. И после једне контре, Бернардо Силва је пронашао Роналда који је изгледа био у недозвољеној позицији, али помоћни судија није подигао заставицу. Уследила је реализација,али нема предаје. Александар Митровић је закуцао лопту иза Патрисија, после асистенције Тадића и тако поново донео неизвесност. Уследила је ипак нова контра гостију, сада четири на три, лопта је дошла до Бернарда Силве и гол који је дефинитивно донео победу Португалу.