А селекција

ТУМБАКОВИЋ:ПУНО ВИШЕ СМО ОЧЕКИВАЛИ У РЕЗУЛТАТСКОМ СМИСЛУ, ТАДИЋ: РАЗОЧАРАНИ СМО(ВИДЕО)

07.09.2019.

Селектор Љубиша Тумбаковић је после утакмице био делимично задовољан одређеним аспектима игре Србије, нарочито у првих 45 минута.

„Математички још имамо шансе и док је тако треба се борити. Међутим, пуно више смо очекивали од вечерашње утакмице у резултатском правцу. Португалија је стварно маестрална екипа. Велика група појединаца, која из својих индивидуалних способности може да реши утакмицу. Наш квалитет, који се односио на њихове условно речено слабости, можда је могао да резултује да смо имали мирнији пас у првом полувремену. Кажем, математички нисмо испали, али група је таква да поред овакве Португалије и резултатски убедљиве Украјине…“

У последња два меча примили смо девет голова…
„Увек је одбрана била проблем. Не код ове наше репрезентације, него и код ранијих. А ту се гради резултат… Кад си чврст и темељан у одбрани, онда је све лакше. Ипак је то неки процес. То што смо примили четири гола, то је за анализу. Свакако треба елиминисати те грешке. Ако има нешто добро онда је то што смо дали два“.

Што се тиче резултата, селектор истиче – заслужена победа Португала.
„Кад погледате измене њихове, све вам је јасно, какав потенцијал они имају. Не у првих 11, него у целој постави. Заслужено су добили. Можда смо ми могли боље да прођемо, да нисмо примили тај први гол, али то је све: да нисмо, да нисмо… Капа доле Португалији“.

Било је и питање о офсајду Кристијана Роналда код трећег гола гостију.
„Никад не коментаришем суђење. Он је један од најбољих светских судија. Мислим да се Португалија врло лагодно осећала овде код нас, имала потпуну контролу. Коментаришем игру, не квалитет суђења… Интересантно је да сваки пут кад смо хватали резултатски прикључак, кад смо евентуално могли да пореметимо ту њихову стабилност, увек је Португалија направила ту разлику. Нек је и тај трећи гол био офсајд, четврти већ…“, рекао је селектор Љубиша је Тумбаковић.

Душан Тадић је два пута асистирао, али то није било довољно да исход буде повољнији по нас…
„Велико разочарење… Лепо што је био пун стадион, али разочарани смо. Хтели смо позитиван резултат, није се десило и разочарани смо. Португал је екипа са пуно квалитета, кажњава сваку грешку, а ми смо их направили превише“.

Утисак је да смо заслужили више…
„Хтели смо да будемо компактни, имали смо неке прилике да их угрозимо. Фалило је мало концентрације у завршним одлукама. Када смо могли да се вратимо, примали смо гол, то нас је пресекло“.

Мораћемо изгледа тежим путем до Првенства Европе…
„Реално, тешко ћемо кроз ове квалификације до ЕУРА. Португалци и Украјинци овакву шансу неће искористити“.