Пораз, али добро издање ослабљене женске омладинске селекције у провери против Аустрије – 3:5(3:2)

28.02.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Филиповић 7, 1:1 Бахлер 9, 1:2 Ивановић 13, 2:2 Вушер 15,2:3 Филиповић 36, 3:3 Пиреци 49, 4:3 Мајхофер 59, 5:3 Пиреци 79.Стадион у Кунстрасену. Гледалаца; око 200. Судија: Елизабет Валхер.
АУСТРИЈА:Зинк, Фебигер, Шнербергер, Камбел, Страсер, Видауер, Вушер, Ковар, Саш, Шнајдер, Гргић.Играле су још: Бхлер, Пиреци, Венрајтер, Вилхартер, Брунталер, Фелховер, Мак, Мајхофер.
СРБИЈА: Цетиња, С.Петровић, Вучковић, Миладиновић, Мостарац, Фрајтовић, Савановић, Ивановић, Филиповић, Плавшић, Брусин.Играле су још: Кардовић,Буркет, Кричак, Ћирић.


И у поразу можеш бити поносан. Сјајно издање наших омладинки у провери против великог фаворита Аустрије, изненађујуће вођство после првог полувремана и пораз који је можда био и неминован. Никослав Бјеговић, координатор ФСС за женски фудбал и селектор омладинки, није могао да рачуна на неколико стандардних играчица (Ђапић, Пољак, Трбојевић, Кнежевић, …), а све је то условило да се у тиму нађу и девојке које су биле ровите (Ивановић) и прехлађене (Плавшић). И поред тих силних проблема девојке су пружиле фантастичну партију у првом делу игре, постигле три гола а када је нестало снаге, дошло је и до промене резултата. Физички спремније Аустријанке које су у наставку промениле велики број играчица, дошле су до победе, а голове које су постигле углавном су биле последица малог фонда играчица и недостатка снаге у нашем тиму.Била је ово одлична провера,а 2. марта следи још један дуел истих ривала. Наше омладинке очекује други, завршни круг квалификација за пласман на Европско првенство а ривали у Португалу, поред домаће селекције, биће још Данска и Велс.