Вести

ПОДРШКА ДЕЧИЈЕ ФОНДАЦИЈЕ УЕФА ФОНДУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ЦИЉА ЗА БОРБУ ПРОТИВ COVID -19

09.04.2020.

Дечија фондација УЕФА је објавила планове доприноса за фонд Заједничког циља у борби против COVID-19, наглашавајући солидарност европског фудбала у помоћи најсиромашнијим заједницама у превазилажењу разарајућих ефеката пандемије коронавируса.

Фондација, која спонзорише много хуманитарних пројеката и пројеката за развој у целом свету, је прва спортска институција која је подржала Фонд, који је у уторак основала група Заједнички циљ – група од 150 играча, тренера и лидера који су се обавезали да један проценат од својих годишњих зарада од фудбала дају добротворним организацијама које раде са једним делом деце у свету која су у најрањивијој позицији.

“У овим тешким временима која утичу на многе државе, а посебно на осетљиви део популације, важно је сарађивати и организовати се у реакцијама које су прилагођене свакој ситуацији”, рекао је председник УЕФА и председавајући Дечије фондације УЕФА, Александер Чеферин.

“Из тог разлога је Управни одбор Дечије фондације УЕФА одлучио да се прикључи овој иницијативи, да омогући фудбалу да игра своју улогу у друштвеној одговорности.”

Александер Чеферин већ дуго подржава Заједнички циљ, прикључио му се у новембру 2017. године. Чланови иницијативе дају 1% својих годишњих примања у циљу помоћи позитивној промени у свету.

“Ово је заиста корак напред за фонд Заједничког циља у борби против COVID-19, и желео бих овом приликом да се захвалим Дечијој фондацији УЕФА”, рекао је играч ФК Манчестер Јунајтида, Хуан Мата, први цлан који се прикључио Заједничком циљу у августу 2017.

“Да би се превазишао коронавирус и други изазови са којима се човечанство сусреће, потребно је да усагласимо појединачне напоре и радимо заједно, као тим. Позивам не само саиграче из Заједничког циља, већ и друге играче и фудалске лидере из целог света да се удруже и помогну у борби против ове кризе, и да истовремено користимо ово као катализатор за кључну улогу у борби са другим изазовима са којима се човечанство суочава.”