А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | МАРКО ПЕТКОВИЋ И МИЛАН МАКАРИЋ (ВИДЕО)

05.06.2021.

Утиске после првог тренинга у Јапану, најпре је изнео дефанзивац нашег националног тима Марко Петковић…

„Терен је одличан, услови су заиста феноменални као што смо и очекивали. После дугог лета од Београда, преко Дубаија, до Осаке и специфичних контрола на аеродрому, коначно смо дочекали да се мало дружимо са лоптом и сада је све лакше. Сви смо презадовољни и нема разлога да тако не буде до краја нашег боравка у Јапану“.
Петковићев интервју на тренутак је прекинуо за шалу увек расположени Предраг Рајковић…

„Рајко, генерално, и служи само за атмосферу“ – нашалио се Марко са својим колегом из репрезентације, а онда наставио у озбиљнијем тону – „Увек је добро када у екипи имате некога ко је веселог карактера. Атмосфера је одлична. Тако је од првог окупљања када је Мистер преузео репрезентацију и наставило се и сада на путу ка Јапану. Боже здравља да сачувамо такву атмосферу и неће бити разлога за бригу када је реч о резултатима“.

Временска разлика и џет-лег нису утицали на српске фудбалере који су у врло јаком ритму одрадили први тренинг у Мики ситију.

„Ја сам један од ретких који је преспавао све време од доласка у хотел, па до поласка на тренинг. Вероватно ћу вечерас имати више проблема са сном, видећемо“ – рекао је Петковић и додао да наступи у дресу са националним грбом не признају умор и поспаност.

„Чека нас Јамајка, знамо кога представљамо, осећамо тежину грба који носимо на дресу. Имамо сасвим довољно времена да се упознамо са квалитетима оба ривала, никога нећемо потценити, уопште не сумњам да ћемо обе утакмице одиграти максимално и да нећемо разочарати“.

Петковић се на почетку новог циклуса квалификација практично вратио у државни тим Србије и поново је један од кандидата за место уз десну аут-линију.

„Заиста ми прија Мистерово поверење, волео бих да му се више захваљујем на терену, него овако пред камерама. Незванична утакмица против наше младе репрезентације ми је била добра полазна тачка, надам се да ћу против Јамајке и Јапана наставити у истом ритму. Каријера ми је довољно дуга да сам имао и успона и падова. Дефинитивно је ова сезона у ТСЦ-у јако добра одскочна даска, рекао бих и лепа. Можда буде и прекретница у мојој керијери“.

У неколико наврата током првог тренинга у Кобеу, чуло се како селектор Стојковић гласно хвали нападача Радника из Сурдулице Милана Макарића. Први стрелац домаћег првенства и даље је под утиском једне феноменалне сезоне која се завршила на најбољи могући начин, позивом у А репрезентзацију Србије.

„Могу слободно да кажем сезона из снова. Мистеров позив је дошао као шлаг на торту, желео бих да се захвалим њему, али и свим људима који су допринели мом великом успеху у каријери. Изузетна је част бранити боје своје земље. Атмосфера је одлична, већину момака познајем од раније јер смо приближни истих година. Њихова подршка ми је од великог значаја и брзо сам се уклопио“.

Макарић је најближе пратиоце у трци за најбољег стрелца оставио далеко иза себе и пар кола пре краја првенства било је јасно коме ће припасти трофеј који носи име легендарног голгетера нашег фудбала Слободана Сантрача.

„Искрено се надам да ћу голгетерску серију наставити и у дресу репрезентације. Сан сваког фудбалера је да заигра за свој национални тим, а када се то догоди, наредни циље је и да затресе противничку мрежу. За мене неће бити веће радости уколико успем да се упишем у стрелце на мечевима са Јамајком или Јапаном“.

Као и његови другари из репрезентације, Макарићу ће бити потребно пар дана да се потпуно навикне на временску разлику у Јапану.

„Никада у животзу нисам имао дужи пут авионом. Успели смо колико-толико да се одморимо, надам се да ће после овог тренинга све бити лакше. Услови за рад су одлични, сигуран сам да ће екипа спремно дочекати прву утакмицу са Јамајком. Остаје нам да пружимо максимум и да се вратимо кући са два позитивна резултата“.