А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | ПРВИ ГОЛ СТРАХИЊЕ ПАВЛОВИЋА У ДРЕСУ СРБИЈЕ: "РЕКАО САМ, ДАЋУ ГА СИГУРНО"

07.06.2021.

Када је почињао да се бави фудбалом, Страхиња Павловић није могао ни да замисли да ће првенац у дресу националног тима постићи у дуелу са репрезентацијом Јамајке.

„Тако се наместило. Надао сам се да ћу га дати у ове три утакмице на старту квалификација, али се догодио на мечу пријатељског карактера. То не мења на ствари, ово ми је осма утакмица у репрезентацији и први гол. Резултат није најбољи, али познато је да смо имали доста проблема уочи пута у Јапан. Сезона је управо завршена, много је повређених играча, овде има и уморних, али дошли смо да одрадимо што је боље могуће и мислим да смо за сада успели“.

Дан уочи меча са Јамајком, Павловић је у последњем минуту тренинга дао врло интересантан гол, лопта му се после бодичека одбила о ногу и завршила у малој мрежи. Данас није било случајности, лепо је испратио акцију свог тима и из другог покушаја савладао голмана противничке репрезентације.

„Дао сам два гола на том тренингу и то је била лепа увертира за утакмицу. Баш сам рекао Ђолету, даћу га сигурно против Јамајке. Указао се простор, прво сам шутнуо левом, али слабо… лопта ми се уз доста среће одбила, видео сам празан угао, гађао слабијом ногом и погодио“.

Ни скоро затворено десно око није му сметало да лепо нанишани и затресе мрежу.

„Ма није од неспавања… био сам на мору 6-7 дана пре окупљања репрезентације, уграбио сам прилику јер се после Јапана одмах враћам у Монако… изгледа да сам на мору покупио неку инфекцију, а јуче на тренингу, као за инат, лопта ме погоди на исто место и око још више отекне. Ето, пех. Али се надам да ће проћи до утакмице са Јапаном“.