А селекција

СРБИЈА СЛАВИЛА У ЛУКСЕМБУРГУ И НАСТАВИЛА ПУТ КА КАТАРУ

09.10.2021.

Репрезентација Србије остварила је веома важну победу у Луксембургу – 1:0 (0:0) и наставила свој пут ка Катару 2022. Славили су изабраници селектора Драгана Стојковића минималним резултатом, али по свему приказаном заслужили су убедљивији тријумф. Гол одлуке постигао је Душан Влаховић у 68. минуту после доброг паса који је упутио Вељковић и сигурне реализације сјајног нападача.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Влаховић 68. Стадион: Луксембург. Судија: Вилиам Колум (Шкотска). Жути картони: Бареиро, Карлсон (Луксембург), Павловић, Ђуричић (Србија).

ЛУКСЕМБУРГ: Морис, Јанс, Шано, Карлсон, Михаел Пинто, Синани, Бареиро, С. Тил, О. Тил (90+2 Муратовић), Санчес, Девил (73. Омосања). Селектор Лук Холц

СРБИЈА: Рајковић, Вељковић, Настасић, Павловић (46. Спајић), Гудељ (70. Лукић), Ђуричић (46. Радоњић), Милинковић-Савић, Костић (70. Лазовић), Тадић, Влаховић, А. Митровић (86. Максимовић). Селектор Драган Стојковић

Србија је агресивно ушла у меч, заиграла висок пресинг и већ у другом минуту после прекида и акције Тадић – Костић Морис је био на искушењу. Два минута касније Тадић је имао на нози једну дибинску лопту и мало је недостајало да Србија дође у вођство. Могли смо до гола и после акције Влаховића када смо направили „три на два“, али уместо ударца уследио је покушај асистенције и домаћин је отклонио опасност.

С друге стране Луксембург, осим жеље, није показао квалитет да може озбиљније да угрози Рајковића. Србија се све време питала, тако и у 20 минуту када је Митровић пронашао на другој стативи Влаховића, али опет је мало недостајало…Као и шест минута касније, био је нападач Орлова полудесно, гађао левом ногом супротан угао, али лопта је прозујала поред стативе. Покушао је и Павловић после корнера који је извео Тадић, међутим лопта није хтела у гол. А последње узбуђење видели смо у 45+2 минуту, када судија Колум не би погрешио да је показао на белу тачку после старта Мориса на Тадићу. На одмор се ипак отишло без голова.

У наставку је селектор Стојковић одмах извршио две измене. Поверење су добили Радоњић и Спајић, а у свлачионици остали Павловић и Ђуричић. Није било много узбуђења као на почетку првог дела игре, али оно најважније десило се у 68. минуту игре. Вељковић је добро пронашао Влаховића који се нашао један на један са Морисом и Србији донео више него заслужено вођство. Селектор Стојковић је поново обавио двоструку измену, сада су у игру ушли Лазовић и Лукић, а на заслужени одмор отишли Костић и Гудељ.

Покушали су Луксембуржани да се врате у игру, али опет је Србија била ближа голу, сада после прекида који је извео Тадић, али лопта је за који центиметар прошла поред стативе. Србија је постигла и други гол, поново је Влаховић био стрелац, али после ВАР прегледа, гол је поништен због офсајд ситуације у којој се нашао Влаховић. Последњу прилику на мечу имао је Радоњић, искоса с леве стране, али лопта је завршила у гол ауту. На крају минималних, али опет великих 1:0 за Србију. На реду је меч са Азербејџаном у Београду, 12. октобра.