А селекција

ИЗЈАВА СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА ПОСЛЕ МЕЧА У ЛУКСЕМБУРГУ

10.10.2021.

Србија је остварила важну победу и селектор Драган Стојковића са позитивиним утисцима одлази из Луксембурга. Орлови су добили меч без примљеног гола, па су и даље, две утакмице пре краја квалификација, у игри за освајање првог места.

„ Био сам у праву када сам у најави меча рекао да нас очекује потпуно другачији сусрет од оног из Београда. Утакмица је била тешка, такмичарска, али победили смо јер смо били стрпљиви, веровали смо до краја. Најважније је да смо поново створили доста шанси, заслужено смо победили“, рекао је селектор Србије и додао да би волео да Луксембург направи изненађење против Португала, али биће то, како је рекао, тешка утакмица за Луксембург, јер игра против првака Европе који има феноменалну репрезентацију.


„Бићу велики навијач Луксембурга на тој утакмици“ рекао је Стојковић који је после меча похвалио своје изабранике.

„Задовољан сам победом, односом играча. Рекао сам пре меча да је Луксембург екипа која хоће да игра, да игра један отворен фудбал, фудбал који ми се допада. На полувремену код 0:0 договор је био да останемо стрпљиви, јер ће нам се указати шанса за победоносни гол, што се и догодило. Било је доста прилика, али и 1:0 је довољно добар резултат“.

У уторак Азербејџан на Маракани, па велико финале у Португалији…

„Ништа се не мења, идемо и у наредне две утакмице на победе. Прво да добијемо Азербејџан, а онда ћемо се припремати за дуел са Португалијом“, истакао је Драган Стојковић.