Омладинке показале карактер и поновиле добру игру у другој провери са Аустријом -1:1 (0:0)

02.03.2018.

СТРЕЛЦИ:0:1 Филиповић 32, 1:1 Вајнрихтер 37. Стадион у Кунстрасену. Гледалаца: око 200. Судија: Сенка Хазнадер.
АУСТРИЈА: Зинк, Вајнрихтер, Бахлер, Вејхартер, Пиреци, Брунтхалер, Фелхофер, Мак, Шнајдер, Мајхофер, Гргић.Играле су још: Фибигер, Камбел, Ковар.Селектор: Михаел Штајнер.
СРБИЈА:Цетиња. С.Петровић, Вучковић, Миладиновић, Кардовић, Мостарац, Плавшић, Савановић, Ивановић, Филиповић, Брусин. Играле су још: Фрајтовић, Ћирић, Буркерт. Селектор Никослав Бјеговић.
Нова добра партија наших девојака у провери против Аустрије и сада, за разлику од првог дуела, резултирало је исходом који све може да храбри пред други, завршни циклус квалификација за пласман на Европско првенство. Ушле су девојке веома дисциплиновано у игру, биле агресивне, пожртвоване, имале контролу на терену. И као резултат одличног приступа и паметне игре, уследило је заслужено вођство. Тијана Филиповић испратила је акцију Аиде Кардовић и крунисала акцију из фудбалских уџбеника. Аустријанске су, ипак, биле поново миљенице среће и веома брзо искористиле једну лошу процену у нашој одбрани. Нико тада није могао да претпостави да ће на крају то бити и коначан исход меча. Девојке су наставиле у истом ритму, показале висок ниво посвећености и карактер победника.Реми против великог фаворита и најава лепих вести из Португалије где ће Бјеговићеве девојке тражиту визу за Европско првенство.