У 19

Омладинци убедљиви против Шкотске на старту турнира „Стеван Ћеле Вилотић“ – 3:1(1:1)

31.08.2017.

СТРЕЛЦИ:0:1 Аткисон 22, 1:1 С.Јовановић 34, 2:1 Станојев 53, 3:1 Илић 80. Градски стадион у Суботици. Гледалаца: око 300. Судија:Илија Брдар. Помоћници: М.Симовић, Н.Ријавец. Жути картони: Влалукин, С.Јовановић (Србија), Баур, Бароњас (Шкотска).Црвени картон: Руден (Шкотска) 70.
СРБИЈА: А.Поповић, Влалукин (од 79. Величковић), Бошњак, Веселиновић, Терзић, Којић, Петровић (од 83. Мишковић), Илић (од 83. Матијевић), Јовељић (од 68. Ђ.Јовановић), Станојев (од 68. Николић), С.Јовановић (од 83. Нешковић).
ШКОТСКА:Мек Адамс, Дафи, Деас, Портеус, Баур, Бароњас (од 65.Мекрој) , Гилмур, Мичел, Руден, Аткисон, Милдлетон.

Омладинска репрезентација Србије остварила је победу на старту турнира „Стеван Ћеле Вилотић“, изабраници селектора Милоша Велебита били су бољи од вршњака из Шкотске – 3:1(1:1).
Генерација за коју многи тврде да је једна од најталентованијих у последњој деценији нашег репрезентативног фудбала (годиште 1999.) била је убедљива поготово у наставку сусрета када се меч ломио. Гости из Шкотске су први дошли до вођства средином првог полувремена, али то као да је био сигнал нашим момцима да покажу карактер и квалитет који несумњиво поседују. И уследило је брзо изједначење, а онда и потпуни преокрет. Прво је веома расположени Страхиња Јовановић поравнао резултат, а Југ Станојев и Лука Илић су крунисали одлично издање наше репрезентације.
У другом мечу првог дана Израел и Црна Гора су играли нерешено 1:1. У суботу од 17,00 Србија се састаје у Кули са Украјином.